Blogg Almedalstips från e...

Av bra skäl och egen fri vilja åker jag inte till Gotland och #Almedalen i år. Jag är givetvis lite olycklig över detta, men tänker vara på plats så mycket som möjligt ändå! Via alla olika digitala kanaler som sänder under veckan, både gammal och ny. Så här kommer tips till alla er, som liksom jag stannar kvar på fastlandet nästa vecka.

God morgon Almedalen

Den bästa källan till tips inför dagen och som samtidigt reflekterar över vad som händer på plats i Visby. Brit Stakston har varit med och sänt God Morgon Almedalen sedan starten för fem år sedan. I år är greppet lite annorlunda. Här kan du se livesändningarna från hängmattan, kontoret… eller där du helt enkelt befinner dig! Vill du kommentera och följa snacket runt programmet är det #gma14 som gäller på Twitter.

God Morgon Almedalen kan även följas på plats kl. 7.00 varje morgon. Adressen är Idylliens bakgård, Södra Kyrkogatan 8, Visby som också är hemvist för HejDigitalt under veckan.

HejDigitalt

är något nytt för Almedalen 2014, en oberoende och kreativ plattform för samtal och debatt på teman som nätaktivism, entreprenörskap, innovation och teknologins möjlighet för skola, näringsliv, samhälle och medborgare. Deras schema kan laddas ned på facebooksidan, här. De tre kvinnorna bakom HejDigitalt är Beata Wickbom, digital aktivist, Brit Stakston, digital opinionsbildare och Emma Egnell, konceptutvecklande producent. De har förstås tänkt på Twitterkanalen, följ vad som sägs på #hejdigitalt och #almedalen.

Öresundshuset

är hemvist för Öresundsregionen i Almedalen. De har programpunkter hela veckan och allt livesänds via deras kanal på Bambuser. Söker du som jag seminarier kring hållbarhet så bjuder de bland annat på, Hur klimatsäkrar vi? 2/7 kl 8.00, Hållbart mode en tillväxttrend? 2/7 kl 20.00-23.00 och Fasa ut fossilen ur framtidens fjärrvärme 4/7 kl 13.30.

Almedalsprogram 2014

Jag har även sökt bland Almedalsveckans digra programpunkter, nästan 3.500 i år, och funnit 28 seminarier med hållbarhetstema som direktsänds på internet. Av dessa blir jag mest nyfiken på:

Min gissning är att informationen inte är helt komplett även om det är en förbättring att 717 av alla evenemang livesänds. Tycker du att det är svårt att få överblick så ska alla webbsändningar finnas samlade på TVAlmedalen. Tillsist, glöm inte att alla partiledares tal direktsänds i TV. Först ut är Stefan Löfven ikväll!

Är du som jag en hängiven twittrare följ hashtag #almedalen så kan du säkert hitta oväntade samtal att följa! Hoppas vi hörs digitalt i veckan! Jag nås på @Planetsalong.

Vill du träffa någon från U&We ”in real life” så finns Jenny, Johanna, Johan, Mårten & Leif på plats i Visby under veckan.

KOMMENTERA

3 Replies

  1. Hej!
    Vad kul att du tipsar om oss! Vet du att vi kommer kunna streama det mesta från vår arena direkt i vår Facebook feed? Hoppas att du gör det!

    /Emma, en av initiativtagarna till HejDigitalt!

  2. Självklart vill jag tipsa om det som verkar bra och relevant! Desssutom känner jag Brit och fick nys om er via henne!

    Åh vad bra att ni streamar! Nej det visste jag inte, men nu kan jag tipsa om det till fler!

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.