Blogg 2010 - den biologisk...

Visste ni att i år är det biologiska mångfaldsåret? 22 maj är av FN utsedd till biologiska mångfaldsdagen. Ut och njut! Kolla in Naturens Års hemsida där finns tips om vad som händer i hela landet. Har du inte möjlighet att ta dig ut i någon vild natur finns den på nära håll. Läs den intressanta debattartikeln i DN från i söndags om att ”Stadens natur är lika viktig som stadsbyggnadsfrågorna”. Hagaparken är en intressant plats, inte bara för att kronprinsessan ska flytta dit.

Vill du gör en miljöguidning i Stockholm kan du kolla in Eko Tours Sthlm för mer urbant perspektiv eller Naturguiderna hos Naturskyddsföreningen för att komma ut i det gröna. Befinner du dig i Stockholm imorgon på den specifika dagen kan du ta dig till Skansen för att fira.

KOMMENTERA

2 Replies

  1. Gröna oaser i stenöknarna, de döda världarna, är nog nödvändiga minima för människornas hälsa.

    Allt fler människor, barn och unga, vuxna och gamla, mår allt sämre, enligt mediarapporter. Orsak? Längtar de till Den levande världen?

    Kan det vara så, att våra 5 sinnen håller på att svälta ihjäl, att de inte tål den ”mat” de dagligen tvingas ”tugga och svälja”, sådant som diecel- och bensinstank, skramlande bilbrus, grå betong, kemikaliemängd mat och iskalla prylar av plast, sten, stål, glas.

    Längtar våra sinnen efter riktig ”mat”, t.ex fågelsång, blomdoft, vackra vyer, smultron, blåbär, hallon och mys med levande djur, kan det vara så?

    ”Förr mådde vi bättre än vi hadde dä, nu mår vi sämmre än vi har dä”, sa Kerstin Ekman.

  2. Förlåt mitt tidigare, felaktiga citat ur en av Kerstin Ekmans böcker!
    Här följer visdomsorden, korrek citerade:

    ”Förr mådde vi bätter än vi hadde´ne, nu har ví´e bätter än vi mår.”

    Rätt skall vara rätt, särskilt i frågor av BETYDELSE!:-)

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.