Aktuellt Blogg Albaeco, en hjälte ...

Jag gillar ordet synvända. Bidrar man till en synvända lyckas man få folk att tänka ”utanför boxen”, väldigt långt utanför boxen. Synvända är ett gammalt, svenskt ord för paradigmskifte. Paradigm myntades i början av 60-talet av forskningshistoriken Thomas Kuhn, och kommer ifrån grekiskans förebild, mönster, bevis, etc. Paradigmskifte handlar således om att bryta tankemönster, gå före, visa på andra synsätt eller en annan världsbild. Ett paradigmskifte är något vi måste åstadkomma för att hitta fram till en långsiktigt hållbar utveckling.

Få är synvändare som Albaeco. De söker alltid en annan sida av saken, de prövar gärna nya tankemönster och funderar alltid på hur de kan väcka nya synsätt på hur vi alla på planeten kan samverka så att dess ekosystem kan utvecklas med oss, och inte avvecklas av oss.

Albaeco står på forskningsfrontens barrikader med ett brinnande kall att omvandla rönen om resiliens, ekosystemtjänster och planetära gränser till begripliga insikter för oss andra. Albaeco samarbetar nära med Stockholm Resilience Centre med flera tvärvetenskapliga forskningscenter. I grunden handlar Albaecos strävan om att bidra till ett fungerande samspel mellan ekologi, ekonomi och samhälle.

U&We med sin inbyggda drift att förbättra världen genom att ge företag, städer och organisationer ständigt ny kunskap och konkreta verktyg, fastnade tidigt för Albaecos patos att skapa synvändor för en hållbar framtid.

Många givande samarbeten och gemensamma projekt har Albaeco och U&We hunnit med under åren. Vi tror att det kan ha bidragit till både nytta och nya synvändor för företag, organisationer och samhälle. Något vi vet är att samarbetet har gett oss personligen många uppsluppna stunder och ständigt nya insikter och utsikter.

Skål för våra hjältar på Albaeco!

PS. Djuret på bilden använde Kuhn för att illustrera hur man med samma information kunde se helt olika saker. Ser du en kanin eller en fågel? Prata med Albaeco om du inte kan se båda. DS.

Your comment has been successfully submited.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.