Blogg Billigt kött - vär...

#81 I dagens DN läser vi att 4 danskar avlidit under de senaste åren av blodförgiftning orsakad av multiresistenta bakterier (MRSA) som antibiotikan inte bet på. Dessa bakterier finner man i 9 av 10 danska grisar. Dock har ingen av de som avlidit haft direktkontakt med grisar. Danska läkare är oroade av utvecklingen och danska bönder anses numera vara en speciell riskkategori som får specialbehandling på sjukhusen.

Är det så här det ska se ut? Billiga mediciner som missbrukas i både läkande och förebyggande syfte. Vi blir friska och krya mot alla skadliga bakterier och livet är bra. Om man blir lite sjuk tar man bara mediciner och sedan så… Bang! Vi får en multiresistent bakterie som vi inte kan göra något åt. Myndigheterna kommer att försöka mörka hemligheten för allmänheten. Man tror att folket ska må bättre om de är ovetande. Men när det väl kommer ut så brister vallarna och det blir översvämning.

Då tänker man kanske ”Hade vi kunnat göra något för att stoppa smittan?”. Problemet är, som det ser ut nu, att våra djur bor för tätt inpå varandra. Grisar och kycklingar packas som sillar och trängs i varandras exkrementer. Det är alltså inte konstigt att sjukdomar sprider sig lätt. De bombarderas med mediciner för att göra den färdiga produkten så billig som möjligt.

Och billigt blir det, 69.90 kilot på Ica Maxi. Köp, köp, köp.

Detta är inlägg #81 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i 100 dagar med start den 1 mars 2014. Skrivet av Jens och praktikant Simon
KOMMENTERA

4 Replies

  1. Bra att jag hittade denna blogg! Äntligen nån annan som bryr sig om grisarnas plågsamma situation. Jag har satt upp lappar på stan och allt, men det ser inte ut som något har förbättrats! Också är det billigt också, som nämns i bloggen. Så ruttet av säljarna! Så köp inte från danska grisprodukter! Länge leve grisarna!!!!

  2. Tack för kommentarerna, säger jag å Simons vägnar. Idag var hans sista dag på PRAO-tiden hos oss.

    Håller med dig Anton – länge leve grisar med jord på trynet! Jag brukar välja så här:
    1) KRAV-märkt, för de har höga djuromsorgskrav och så är det ekologiskt
    2) Svenskt, för att vi vi har höga djuromsorgskrav generellt i Sverige

    Man kan ju även tänka sig att avstå att äta de små liven.

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.