Aktuellt Blogg Ekosystemkrisen vikt...

En av världens största ekonomer, Jeffrey D Sachs, hävdar att finanskrisens allvar är klart överdriven och att det istället är försvagningen av planetens ekosystem som är det stora hotet mot vårt samhälle och välstånd. Jeffrey säger bland annat: “Men den riktigt akuta krisen, den är en helt annan, enligt Sachs. Att världen får flera nya kolkraftverk i veckan och att vi inom kanske bara några decennier står inför en reell katastrof med tanke på befolkningsutvecklingen och bristen på vatten, bland annat. Men kriserna hänger samtidigt ihop.

JeffreySachs

– Om vi inte snart lyckas ställa om mot nya och rena energisystem, och i grunden förändra vad vi kör våra bilar på så kommer vi inte att få se den återhämtning i investeringar som världen så väl behöver.” säger Jeffrey D Sachs.

Han har varit rådgivare åt FNs generalsekreterare Ban Ki-Moon och är verksam i Earth Institute på Columbia University i USA. Eftersom han av Time Magazine (både år 2004 och 2005) räknades som en de 100 mest inflytelserika personerna i världen så får vi hoppas att några lyssnar.

KOMMENTERA

One Reply

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.