Blogg En bra start på min...

Går in genom dörren och känner mig genast som hemma. Öppna ytor betyder öppen attityd och att samtalen både blir spontana och kreativa. Frågor avhandlas snabbt och kompetensen delas generöst. Jag har kommit till U&We som praktikant, men redan efter en vecka känner jag mig som en i gänget!

Praktiken ingår som en del i min master-utbildning Hållbar Utveckling vid Uppsala universitet. Det är en chans att få se hur det går till. På riktigt. Med en kandidatutbildning i biologi och en i företagsekonomi känner jag att jag nu vill omsätta teori till praktik. Här på U&We kommer jag under hösten att jobba mycket med Hållbara Restauranger, men även på andra projekt där det finns chans att lära mig mer om branschen.

Det har inte alltid känts självklart vad jag ska syssla med i framtiden. Som liten ville jag rädda djur och jag skrev brev till statsminister Persson där jag frågade varför de inte räddar regnskogen. Sedan ville jag bli trädgårdsarkitekt. Capoeira-mästare och naturfotograf. Eller sjöman. När det blev dags för universitetet gick jag i mina föräldrars fotspår inom biologi. Efter tre år kändes det ändå inte helt rätt och jag provade på ekonomi istället. Fastnade för möjligheterna att komma nära företag, men trivdes inte helt med kulturen. För många slipsar, för lite smuts under naglarna. Jag ville fortfarande rädda djuren, och när mastern i Hållbar Utveckling i Uppsala kom upp på min radar kändes det som den perfekta kompromissen. Vad jag ska göra i framtiden? Förhoppningsvis lite av varje, men jag hoppas att jag alltid kommer att behålla tron på att jag kan göra skillnad.

Jag tycker om möjligheter; möjligheter att kombinera miljö med företagsamhet, möjligheter att lära mig, möjligheter att sprida vad jag vet. Och möjligheterna till allt detta som praktikant på U&We är stora. Så det här är en bra start, på mer än bara hösten!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.