Blogg Ett mer tillgänglig...

Idag har den fantastiska Almedalsveckan dragit igång. En cirkus tycker somliga, en mingelvecka för andra – en vecka full av kompetensutveckling tycker jag.

Men hur gör vi denna vecka tillgänglig för fler? Även om många tagit sig eller är på väg till Gotland så stannar de allra flesta hemma. Och en hel del seminarier är inte tillgängliga av mängder med skäl – avsaknad av hörselslinga, ramp, otydligt skyltat, obefintlig teckentolkning osv.

HejDigitalt! anordnar en workshop på temat idag kl 16.00-17.30 där alla kan delta, både på plats i Almedalen och hemifrån, digitalt. För svaret är ja, digitalisering gör att detta event liksom många andra kan göras mer tillgängligt – om vi vill.

Så jag slår ett slag för tre olika saker för dig som inte är på plats under veckan.

  • Livesändningar – 854 av alla 3783 seminarier websänds, det är 22%. Delta på den livechat som ofta finns i anslutning till sändningen.
  • Social medier – följ vad som sägs på twitter, facebook, instagram med flera kanaler. #almedalen kommer att trenda – om det inte redan har hänt.
  • Läs vad som skrivs på nyhetssiter, artiklar, bloggar med mera.

Livesändningar

Enklast är att kolla in TVAlmedalen där alla websändningar ska finnas med! De möjliggör att många fler kan nås av allt som händer här i Visby. Du kan också söka i Almedalsprogrammet på webbsändning och ett sökord som du är intresserad av, t.ex. utbildning. Under veckan finns det enligt programmet 65 seminarier om utbildning som webbsänds, här är några exempel:

Sociala medier

Följ några hashtags som du gillar i komplement till #almedalen. Släng in frågor och skapa dialog. Känslan är nästan som att vara på plats. Alla Helsingborgs kommuninvånare kan vara stolta – staden har gjort massor för att få alla att kunna delta. Kolla in deras program på Öresundshuset med 50 programpunkter under veckan. Helsingborg ger även ut det samproducerade Almedalsbladet. Alla får vara med och skriva!

Önskar er alla en härlig Almedalsvecka! Where ever you are!

Nu sticker jag ut i vimlet på Visbys gator. Följ mig på Twitter @planetsalong och på facebook Ellinor Eke. Hoppas vi ses – digitalt eller fysiskt! Och hoppas att du delar med dig av vad du hittar som du tycker är intressant, för – sharing is caring!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.