Aktuellt Blogg Florida - Business a...

Kom nyligen tillbaka från ett besök i Florida där jag bodde för snart 15 år sedan. Att återvända både i tanke och handling är nyttigt ibland för att det ger perspektiv. Det jag reflekterade mest över är hur lite som hänt på miljösidan i “the sunshine state”. Såg inte en solcell under den dryga vecka jag var där. Häpnadsväckande utifrån vad som händer på andra ställen i världen när det gäller utbyggnad av solenergi.

Trafiken är en annan sida som inte förändrats till det bättre. Stora bilar, många bilar, ännu flera bilar… Att köra på I95 från Miami och norrut borde få den mest trafikledsälskande förbifartskramare att reflektera. Hur många tunnlar och filer ska man bygga för att svälja all trafik i ett samhälle där bilen får breda ut sig? Nu har de infört betalfiler som man kan betala extra för. Detta förutom de 3-5 filer som redan finns i varje riktning.

USA ses ju som ett dynamiskt samhälle och är det på många sätt och på många platser, men Florida har inte inlett sin förändring. Lite konstigt kan tyckas med tanke på Floridas rent geologiska förutsättningar om havsnivån höjs.

 

Ett annat område där det fortsätter som vanligt är synen på vapen. Upp och nedför kusten åker små flygplan med olika reklambudskap. Tror att detta talar för sig själv.

Så business as usual – undrar hur länge till?

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.