Aktuellt Blogg Fortum överraskar p...

Nu har även Fortum öppnat upp för att tillåta och faktiskt uppmuntra att man skapar egen förnybar el hemma. Nu kan man han ha solceller eller vindkraftverk hemma och leverera överskottet in i Fortums nät och få rimligt betalt, och utan att få betala avskräckande avgifter. Nu väntar vi bara på EON och Vattenfall

Överraskande positivt från Fortum som tidigare mest utmärkt sig för att skryta om att de eldar olivkärnor och annat mindre relevant. Om de bara slutar elda kol i Värtaverket så börjar det likna något. Med tanke på att Värtaverket släppte ut när 900 000 ton fossilt CO2 under 2010 så skulle det vara ett stort steg i rätt riktning.

KOMMENTERA

2 Replies

    1. Hej Mats,

      Kul att höra att Bixia erbjuder ännu bättre villkor. Det finns flera aktörer på elmarknaden som är mer proaktiva och erbjuder bättre villkor.

      Fortum är dock den första (vad jag vet) som erbjuder rimliga villkor utav de tre stora drakarna. Tidigare (fortfarande för de andra två) så har elnätsföretagets höga avgifter och komplexa administration effektivt stoppat försäljningen av överskottselen och därmed gjort det olönsamt att sätta upp egen småskalig el.

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.