Blogg Goda energinyheter...

Av all energikapacitet som byggdes ut i fjol i Europa är 60% förnybar och i USA drygt 50%, rapporterar Teknik360. Detta trots energikris, låga oljepriser och långsamma framsteg i klimpatpolitiken. Det som driver utvecklingen är potentialen för nya industrier och möjligheten att skapa nya arbetstillfällen. Renewable Energy Policy Network for the 21st Century, som tagit fram rapporten, tror att i år kommer förnybar energi att växa snabbare än konventionell även globalt sett.

KOMMENTERA

3 Replies

 1. ”Goda energinyheter

  Av all energikapacitet som byggdes ut i fjol i Europa är 60% förnybar och i USA drygt 50%, rapporterar Teknik360.”

  Hmmm… Joo, visst är det goda energinyheter, sett i perspektiv baserat på utgångspunkten att det föreligger en reell möjlighet för människan, att omvandla det totalt omöjliga till möjlighet, dvs. skapa energikällor.

  Blott 2 energikällor är oss givna: Solen + muskelkraft.

  Det vi kallar att skapa energi, vare sig det gäller genom nyttjande av vattenfall, vågor, luft, kol, atomklyvning eller annat, baseras på skilda tekniker, vilka alla, utan undantag, destruerar den reella energi solen förärat oss: levande liv – vår egen existens förutsättning.

  Industrivärlden är ett oljebaserat bländverk, ett skimrande luftslott… dömt att vittra i takt med sinande oljetillgångar OCH andra, till ändliga omvandlade oändliga ”resurser” – liv, tex.

 2. Det du kallar bländverk har de senaste 150 åren resulterat i att svält har minskat radikalt, fattigdom likaså, medellivslängden ökat, barnadödligheten minskat kraftigt, fler har fått utbildning, inte minst kvinnor, etc etc etc

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.