Aktuellt Blogg Jag har inte bloggto...

#82 Idag är det min tur att blogga. Jag har bävat inför den här dagen sedan jag glömde bort att blogga förra gången. Då fick jag stå i skamvrån medan min kollega Ellinor, med koll på allt, fick rycka in i mitt ställe. Men idag, med hjälp av iCal och påminnelse på Yammer sitter jag här, kl. 16.32, och ska försöka få till något smart.

Vad ska jag blogga om då? Vi har bloggat i 81 dagar i #blogg100 och mina kollegor levererar det ena intressanta inlägget efter det andra. De bloggar om viktiga ämnen och delar med sig av kloka reflektioner. EU-val, sharing economy, djurvälfärd, viktiga personer som vinner priser, konsumtion, kärnkraft och pressfrihet. Ribban ligger högt och jag kan inte ens dra jag-vet-inte-vad-jag-ska-blogga-om-kortet, för det gjorde Katrin i förra veckan.

Det slår mig att jag kanske ska blogga om Wyoming. Delstaten som vägrar att använda den nationella läroplanen för naturvetenskapliga ämnen för att den tar upp människans roll i den pågående klimatförändringen. Politikerna har röstat ner förslaget med motiveringen:”Det vore skadligt för delstatens ekonomi om eleverna lär sig att fossila bränsleutsläpp påverkar den globala uppvärmningen” (Sveriges Radio, 20 maj 2014).

Men precis som klimatskeptikerna i Wyoming blundar för människans bidrag till den globala uppvärmningen väljer jag idag att ignorera klimatskeptikerna och istället fokusera på mina nya anteckningsböcker. I mina nya anteckningsböcker (ja, av delvis återvunnet papper) från Paperways i rosa, lila, turkost och vinrött ska jag från och med i morgon (!) organisera mitt liv, mitt jobb och mina tankar. I de här anteckningsböckerna ska jag skriva ner alla bloggidéer jag kommer på tills det är min tur igen. Aldrig mer bloggtorka säger jag bara.

Detta är inlägg #82 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i 100 dagar med start den 1 mars 2014. 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.