Ensam på kontoret denna regniga fredag muntrar jag upp mig med godisprovning! Inför gårdagens besök från Brasilien köptes Ekorrens fyra olika godispåsar in. Igår kväll lånades lokalen av bostadrättsföreningen i huset och kvar står en skål med Eldorados gelehallon och godismix med bl.a. sega råttor.
Geléhallonen smakar mest sött, aromämnena ger ingen upplevelse av hallon… När jag därefter provar Vilda bär med smak av blåbär, lingon och havtorn blir smakskillnaden stor. Havtorn är bäst, underbart sötsyrlig orange godisbit. Smakar det så kostar det, helt enkelt.
Fler borde prova och flytta handen i hyllan. Ekorrens godis finns både på ICA & Coop, hos medvetna handlare som vill erbjuda mer än det traditionella artificiella smågodiset. Konstigt är det också att det schyssta godiset på påsen måste informera om allt den inte innehåller – ”Inga konstgjorda färg- och smakämnen. Inga syntetiska sötnings- och konserveringsmedel.” Vad innehåller vanligt godis egentligen?
Nyligen gjordes dessutom en studie om godisets klimatpåverkan av SIK, Institutet för Livsmedel & Bioteknik, på uppdrag av Livsmedelsverket som kan laddas ned här. Där framkom att skumgodiset klimatpåverkan var lika stor som en portion fläskkött!
Undrar vad en studie på ekologiskt godis, chips & läsk skulle visa för klimatutsläpp?
Mmmm…mums. Ska genast inhandla inför lördagens godisorgie. I like!
Kan rekommendera deras gelehjärtan! Lite svårare att få tag på men ljuvligt goda!
Kanooonalainen, hyyväää, kiitooos!:-))) No perkelä, festiviitinen!!! Kiitoskiitos!!!:-)))