Om oss Konsulter Christina Wikberger

Bakgrund

Christina Wikberger är konsult hos U&We sedan september 2021. Hon har en bred kompetens om miljö- och klimatfrågor inom kommuner och företag. Sin spetskompetens har hon inom biologisk mångfald, ekosystemtjänster, klimatanpassning, strategiskt arbete med miljö- och klimatfrågor i organisationer samt projektledning.

Christina har mångårig erfarenhet av kommunalt strategiskt arbete, senast från Värmdö kommun som miljöstrateg och t.f. avdelningschef för Näringslivs- och hållbarhetsavdelningen. Där har hon lett arbetet med att ta fram Värmdö kommuns miljö- och klimatplan, avfallsplan, kommunens miljö- och klimatinvesteringar samt ansvarat för flera uppdrag om klimat.

Under åren 2012-2018 var Christina projektledare för C/O City, ett Vinnova-finansierat forsknings- och utvecklingsprojekt som handlade om hur man kan synliggöra ekosystemtjänster och leddes av Stockholms stad i samverkan med 13 aktörer från akademi, näringsliv och offentlig sektor. Christina har en bakgrund som systemekolog från Stockholms Universitet.

Christina är nygammal på U&We då hon jobbade som konsult i företaget 1995-2006 och var med när det gamla U&We bildades. Kamelanalyser, Vision & Handling, kommunikation och miljö- och klimatrapportering är några av de tjänster som hon tidigare arbetat med hos oss.

Kontakta mig

+46 (0)70 299 44 95