Blogg Mera surr i skolan...

Nu skall lärarna lära sig mer om biologisk mångfald och pollinering så att våra skolbarn blir små ambassadörer för en rikare miljö.

I Kungliga Nationalstadsparken är antalet pollinerare lågt vilket konstaterats i inventeringar. Projektet Pollinera Parken, som initierats av Förbundet för Ekoparken och som U&We medverkar i, vill tillsammans med Kungliga Djurgårdsförvaltningen och Vetenskapens Hus ändra på det. Medel från Länsstyrelsen har erhållits för arbetet.

Fortbildning inom biologisk mångfald är ett av delprojekten inom Pollinera Parken. Naturhistoriska Riksmuseet och Vetenskapens hus, som har lång erfarenhet av utbildningar, har tagit sig an utmaningen. Utbildningen startar den 25 mars och följs av ytterligare en dag. Även Naturskyddsföreningen och Gatsmart medverkar. Den sker digitalt.

– Det här är en fantastisk möjlighet för Naturhistoriska Riksmuseet att sprida kunskap om våra viktiga pollinerare till lärare över hela Sverige, säger Katarina Deneberg, pedagog vid Naturhistoriska Riksmuseet.

Vid nästa lektionspass två veckor senare får lärarna möjlighet att fördjupa sin kunskap om pollination och biologisk mångfald.

– Eleverna lär sig att förstå och uppskatta insekterna för deras arbete, menar Ann Franzén, pedagog vid Vetenskapens hus. Utbildningen ger oss alla en möjlighet att visa på insekternas viktiga roll för vår överlevnad.   

Projektledare är Märtha Angert Lilliestråle, Förbundet för Ekoparken. Från U&We medverkar Göran Wiklund som konsult.

Länk till utbildningen.

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.