Aktuellt Blogg Möbeljätte tar jä...

Nu tar IKEA ett stort steg framåt i sitt hållbarhetsarbete genom en strategi man kallar People and Planet Positive. Det ska göra IKEA energioberoende och den ska hjälpa kunderna att bo hållbart och ekonomiskt.
Strategin har tre delar:
Ett mer hållbart liv hemma. Det handlar om att tillhandahålla produkter som använder mindre energi, mindre med vatten och ger mindre avfall. Till exempel ska 90% av allt avfall återvinnas. Ett initiativ som ska minska vattenåtgång är att all bomull ska komma från Better Cotton Initiative, som bara använder hälften så mycket vatten som konventionell bomullsodling och mycket mindre kemikalier. Detta initiativ presenteras i filmen Beyond the Line som U&We varit med att ta fram.
Steg två är att bli energioberoende fram till 2020, vilket betyder att själv producera lika mycket grön energi som går åt i alla IKEAs varuhus och byggnader. Man är på god väg eftersom redan 342 000 solpaneler sitter uppe på IKEA-tak. Man kan även tänka sig att man kommer att kunna sälja energi från sina vind- och solanläggningar. Detta, säger man, syftar också till att försäkra sig mot prischocker på energi i framtiden.
Samtidigt ska man energieffektivisera med 20%. Att sätta in Led-lampor i alla varuhus skär ner energiåtgången med 10%. Effektiviseringen inkluderar att utveckla mer hållbara produkter och förpackningar. Åtgärderna kommer att halvera IKEAs globala fotavtryck till 2015.
Det tredje steget är atthjälpa sina leverantörer med CSR-arbete och säkra mänskliga rättigheter i leverantörsledet.
Det här initiativet kommer att vara mycket betydelsefullt, eftersom det sätter ribban högy och innebär en utmaning och inspiration för alla andra företag att lägga i en högre växel.
Det är bara att gratulera IKEA!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.