Blogg Närodlat och därod...

#94 En solig söndag på Wenngarn till ända.

Idag invigdes Wenngarnssommar som en del av det spännande projekt jag är inblandad i där Wenngarns slott och gamla alkoholistanstalt rustas upp och får nytt liv. Som en del av projektet finns Hotell Anstalten och butiken Skafferiet där närproducerat och ekologiskt kommer att finnas till försäljning tillsammans med det som odlas framöver på området.

Uppland är fullt av spännande producenter med goda produkter och råvaror. Genom denna länk kan man hitta många av dem. Igår stannade vi till på Fredrikslund och köpte sparris och diskuterade lite om närodlat och varför man inte finner det oftare i butiker och på skolmenyerna. Prispressen och anonymiseringen av råvaran var två viktiga faktorer kom vi fram till.

Den 16 juni kommer saken diskuteras djupare på ett seminarium på Wenngarn. Hur ska framtidens matförsörjning se ut? Hur vill vi att den ska se ut? Spelar det någon roll var grönsakerna odlats och djuren fötts upp? Sedan 1990 har andelen egenproducerade livsmedel har sjunkit från 85 procent till strax under 50 procent. Är det bra eller dåligt? Vad tycker du?

Detta är inlägg #94 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i 100 dagar med start den 1 mars 2014

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.