Aktuellt Blogg Palmolja i Almedalen...
Palmoljemingel

 

 

Sitter i huset vi hyr i Stenkyrka på Gotland och tittar på bilder och reflekterar kring dagens seminarium i Almedalen kring palmolja som Destination Sigtuna anordnat och där jag medverkade som moderator.

Kändes som mer än lyckat och kan förhoppningsvis bli startskottet till ett bredare arbete kring palmolja för att minska dess negativa inverkan på regnskogen och dess djur och växter.

Under det inledande minglet blev det tydligt att alla inte skulle få plats i Briggen Tre Kronors salong. Då Mattias Klum drog igång sin bildvisning var det mer än fullsatt och trots det fick tyvärr inte alla plats. Uppemot 100 personer hade mött upp.

I slutet av Mattias bildvisning gick stämningen nästan att ta på – magiskt. Kicki Molin från Novus drog sedan siffrorna från den undersökning som gjorts kring kännedom om Palmolja: Därefter var det dags för den namnkunniga (och kunniga) panelen att ta sig an frågan. Förutom Mattias Klum var det Håkan Wirtén WWF, Karin Åström Naturskyddsföreningen, Gunhild Stordalen, Choice och Stordalen Foundation, AnnaLena Norrman Martin & Servera samt Louise König Coop.

Intressanta och givande diskussioner som avslutades med att Lars Bryntesson, Kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna utfäste att Sigtuna ska anta en nollvision för ocertifierad palmolja samt att de ska utmana övriga 289 kommuner att följa efter.

Låt detta bli startskottet för ett Sverige fritt från ocertifierad palmolja!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.