Blogg Positiv feedback...

Positiv feedback är något som väl de flesta vill ha. Men osäkra revolvern när ni hör de orden eller läser dem; de pekar mot katastrofens brant. Vid klimatsalongen igår tog prof Johan Rockström upp riskerna med att så många av jordens biosystem klarat av att buffra effekterna av människans ohållbara verksamhet. Men till sist nås gränsen. Skogarnas och havens förmåga att lagra koldioxid har gjort att temperaturhöjningen dolts. Men det finns en gräns där dessa system inte klarar av att lagra mer. Då får vi en positiv feedback innebärande att den negativa utvecklingen accelererar. Detsamma händer när de stora isfälten vid polerna smälter. Då blir vitt svart, jordens reflekterande förmåga försvinner och temperaturökningen kommer att skena till följd av positiv feedback.
Negativ feedback är vad jorden behöver. Det är system som inte skenar utan klarar av att ta en törn men att sedan återhållande krafter bringar dem tillbaka i balans. Negativ feedback är ungefär som när man cyklar: Man håller hela tiden på att ramla men återvinner alltid balansen och kommer fram dit man vill.

KOMMENTERA

One Reply

  1. var finns räddningen för våra barns framtid? Den finns inom oss. Oreflekterat känner vi, tänker vi, formar vi idéer, beslut, ord och handlingar utifrån en museal, mossig utgångspunkt från tid när ännu jordens alla för industriell produktion nödvändiga ”resurser” var nära nog orörda, och därför outtalat och omedvetet betraktades som outtömliga tillgångar…

    Ny, tidsenlig utgångspunkt, baserad på I DAG kända förutsättningar för framtid, måste anammas av oss alla, anammas av och för våra känslor, tankar, idéer, beslut, ord och handlingar.

    Denna nya utgångspunkt är vår enda, absolut enda chans att rädda våra barns framtid – på frisk Jord, sprudlande av liv och livslustgivande skönhet.

    Välkommen till seforslin.se

    för vidareutvecklat tänkande i saken – Åsikter i ämnet tages emot som dyrbara gåvor!!!:-)))

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.