Blogg Rakast spåret till ...

Efter en förhållandevis god natts sömn vaknade vi i Frankfurt, ca 30 minuter sena. Frukosten blev en av de bättre eftersom vi handlat skivad ost* & salami, juice*, hallon & rabarberyoughurt* och tomater* på Irmas kompletterat med ”rundestycken” från Landkagehuset på stationen. Allt *-märkt var ekologiskt.

Man kan faktiskt strunta i matsäck. På City Night Line (CNL) finns en bistro med bordsservering som har öppet för middag och barhäng när du stiger på och för frukost från kl 5.00. De tar t.o.m. kort vilket inte är helt vanligt i Tyskland.

På vägen in till Basel SBB via Mannheim, Karlsruhe, Freiburg & Basel Bad tog vi in all ”förlorad” tid och ankom två minuter före utsatt tid. Vi hade således hunnit med tåget kl 10.31 mot Geneve med två byten, eftersom Basel är en så behändig och överskådlig station. Istället valde vi en halvtimmes paus och varsin kaffe innan vi hoppade på direkttåget som ju är lite bekvämare. Det är bara att erkänna att vi efter ett par strapatsrika tågresor numera väljer alternativen med färre byten, även om tågen i Schweiz alltid går på tid.

Även på Schweiziska tåg finns det bistro med bordsservering och lagad mat!

Några tips inför att du bokar din tågresa:

För billigare resa genom Tyskland boka direkt med Deutsche Bahn. För oss var merkostnaden i år drygt 1.000 kr för resan Köpenhamn – Basel mot Basel – Köpenhamn. Man lär så länge man lever.

I Schweiz är det bra att köra på ett Swiss Transer Ticket som du bokar direkt på STC Switzerland Travel Centre. Vi betalade 139 CHF per vuxen för resa t-o-r destinationen i Schweiz och får ha med oss upp till fyra barn upp till 16 år per förälder kostnadsfritt.

KOMMENTERA

2 Replies

  1. Tack Åsa!
   Det har börjat fantastiskt med sol, sol och ännu mera sol i backar som är välpreparerade.
   //
   Ellinor

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.