Aktuellt Blogg Strunta i Mallorca -...

#42 Här springer jag intervaller tills jag får blodsmak i munnen, här tar jag långa lördagspromenader med min bästa vän, här åker jag längdskidor i mörkret, här hör jag hackspetten hacka och här kan jag höra mina egna djupa, andetag på en löprunda efter jobbet. Här cyklar italienska cyklister vilse, här skrämmer mountainbike-åkarna livet ur mig när de flyger ner för kullarna, här tränar Uppsalas löparelit och här lunkar hundägare, småbarnsföräldrar och pensionärer. Här grillar vi korv, tränar på utomhusgymmet och njuter av tystnaden.

Det är också här regeringen (i november) gav klartecken för en civil flygplats med planerat flyg mellan klockan 06-23, sju dagar i veckan. Enligt beräkningar ska flygplatsen inom fem år ha 1,6 miljoner passagerare som flyger charter- och lågprisflyg. Satsningen på civilflyg i Ärna är även den på tvärs med behovet av klimatåtgärder som min kollega Leif Holmberg  skrev om på bloggen häromdagen.

Om aktörerna i Uppsala lyckas hitta finansiering för flygplatsen är det snart slut på lugna, avkopplande löparrundor i Gamla Uppsala. Men vad gör väl det? Jag kommer ju att komma 17 minuter närmare Mallorca*.

* I dag tar det 17 minuter med tåg från Uppsala centralstation till Arlanda flygplats

Detta är inlägg #42 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar med start den 1 mars 2014.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.