Blogg Tre mattips för en ...

Idag har jag för första gången testat att äta lunch serverad från en foodtruck. Ja, jag är antagligen väldigt sen, men inte desto mindre överväldigad. Bara ett stenkast från vårt kontor i Gamla Stan utanför Södra Teatern på Mosebacke annonserade Odjuret Foodtruck att de skulle stå idag.

På bilden ser du en samtidig leverans från Rheum, en ekologisk producent i Sörmland som brukar finnas med på Bonden Marknad.

En fantastiskt vällagad Curly Burger och en fläderblomsläsk blev min lunch. Allt från växtriket och till 90% ekologiskt. Denna 3 * KRAV-märkta lilla bil kommer jag definitivt att besöka igen. Nästa vecka står de på Brukenbergstorg, hela veckan, om du blir nyfiken. Sen tar de semester.

Ett annat ställe med hög eko-profil är nyöppnade Kalf & Hansen. Där serveras snabbmat på temat ”bollar”. Köttbullar, fiskfrikadeller, vegobullar, chokladbollar, citronbollar… i Nordisk tappning. Allt jag hittills testat har varit mycket gott, vilt och innovativt. Den lilla restaurangen ligger i hörnet Mariatorget / Hornsgatan.

Bilden är tagen vid bokreleasen av Rune Kalf Hansen och Lisen Sundgrens bok Det vilda köket som jag bloggat om tidigare. Glöm inte att kolla in taket om du går dit!

Är du i dessa kvarter ligger 8T8 i närheten. En kombinerad matvarubutik och nudelbar med medveten mat och trevlig personal.

Det får bli mitt sista tips för idag!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.