Blogg Tre vise män träff...

#84 Det var en gång tre medelålders män som efter en cykeltävling  i Motala diskuterade.

”Det var ju kul det här, men vad gör vi nästa gång?”

Springer var det någon som hasplade ur sig. Sagt och gjort anmälan skickades in till ett marathon-lopp. Det kändes bra vid detta tillfälle, ett halvår senare var det dags att börja träna. Det var förstås inte alltid speciellt kul i början men så här halvvägs så kan vi konstaterade att det har hänt saker. Trots mängder av slösad energi så har det faktiskt tillkommit ännu mer man blir piggare. Hälsoskälen finns ju där förstås: 12 goda skäl att börja springa.

Att träna i en löpargrupp är en ny erfarenhet för undertecknad. Har deltagit i Hässelby SK´s långlöpargrupp på lördagar. Här har jag fått nya vänner som besitter en oerhörd erfarenhets/kunskapsbank som de mer än gärna delar med sig av till nybörjare som jag. Senaste exemplet kom i lördags: ”Pröva att sänka armarna och låt de pendla i takt med löparsteget”. Logiskt som enkelt tips, det går åt mindre energi att låta armarna följa med. Testade och faktiskt det kändes bättre. Med andra ord det går att utvecklas även för medelålders män.

 

Ibland sprider sig saker och ting. Numera händer det att hela familjen testar löpning. Kanske inte alltid tillsammans med det händer vilket förstås är jättekul.

De tre vise männen som bor på olika håll har fått något att samlas kring. Nu pratas det till och med om en träningshelg i Arboga eller kanske i exklusiva Laxå. Med andra ord, roligt har vi också.

Om man vill komma igång med lite sommarlöpning så vimlar nätet av tips här följer ett med träningsprogram för 5-10 km. Eller denna artikel som också ger lite inspiration. Lycka till!

Om det nu egentligen var tre vise män som träffades eller om det var tre något förhastade män som träffades den där dagen i Motala återstår att se. Svaret fås 29 september 2014. Men målet är ju ingenting vägen är allt – sades antagligen av någon som var vis på riktigt.

Detta är inlägg #84 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva minst ett blogginlägg om dagen i 100 dagar med start den 1 mars 2014

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.