Aktuellt Blogg U&We ställer sig ba...

Johan Rockströms sommarprogram är det mest delade i sociala media, 39 000 gånger.
Sommarprogrammen har därmed slagit an en annan ton än tidigare, då kändisar mest pratade om sitt eget liv, vedermödor och glädjeämnen. Att lyssnarna inte bangade för att ta del av forskning om klimatet, när man ligger i hängmattan eller slöar på stranden, är tydligt.
Johan Rockström menar att det finns förutsättningar för Sverige att bli första fossilfria land i världen till 2030. Det tycker vi på U&We är ett utmanande mål som vi ställer oss bakom. Visionen kommer först. Sedan drar den till sig de resurser och åtgärder som krävs. Fungerar som en magnet.

Efter sommarprogrammet skrev Johan en text där han uppmanar politikerna att genom en övergripande överenskommelse anta det målet. Supermiljöbloggen  tog fasta på Johans förslag och frågade samtliga politiska partier om hur de såg på det. Av svaren att döma finns det stöd för förslaget, även om man naturligtvis positionerar sig med en del reservationer och varningar. Så det är bara att göra som Johan säger: Hela nationen kommer att behöva kavla upp ärmarna ”.

Johan presenterade i en intervju hos P3 fem punkter för en personlig klimatpolitik för att rädda världen. Den går ut på att minska sina utsläpp med 1 ton per år under 10 år. Då blir man själv fossilfri.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.