Aktuellt Blogg Världsmiljödagen i...

Världsmiljödagen instiftades av FN i samband med miljökonferensen i Stockholm 1972 och den hålls alltid 5 juni. Det står även i almanackan. Runt om i landet sker arangemang och manifestationer: Eskilstuna, Norrköping, Laisvall, Karlskrona, Halmstad….
I Stockholm är det samling vid Norra Bantorget för promenad til Sergels Torg där det hålls tal. Vi uppmanas att cykla denna dag och att hoppa över att äta kött. Plantera gärna ett träd också!

KOMMENTERA

2 Replies

 1. Platon?: “Stater skall styras av humanister.”

  Filosofen Henrik von Wright: ” Vi tror att vi via vetenskap och tekniska framsteg kan nå behärskande av naturen. Detta är en ödesdiger förvillelse” (Ur minnet citerat.)

  Mc Namara, fd. minister i USAs regering, i tal till FN: “Om vi inte nu, omedelbart tar tag i problemen kommer vi att inom kort stå inför övermäktiga problem.” (Citerat ur minnet)

  Hövding Seattle: “Människasn vävde inte livets väv, hon är bara en tråd i den. Den vite mannens aptit kommer att förtära jorden, kvar blir endast en öken.”

  Oswald Spengler, den tyske filosofen: “Civilisationen är en kulturs oundvikliga öde, då ingenting angår “folket”. Den så kallade “demokratin” styrs från städerna av en själlös människomassa, som till skillnad från den kultiverade människan riktar all energi utåt, uppåt, mot något evigt – något som följaktligen är ouppnåeligt. Självförintelse pågår!”

  Må vi, för våra barns skull, aldrig gråtande uppleva: Varför lyssnade vi inte???

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.