Aktuellt Blogg Viktig rapport från...

Industriländerna måste minska sina utsläpp kraftigt, konstaterar SMHI i en rapport där man uppdaterar den vetenskapliga grunden för klimatarbetet. I rapporten diskuterar man temperaturmål och säger att riskerna inte försvinner om vi lyckas nå tvågradersmålet, inte ens med 1,5-gradersmålet. I jämförelse med IPCCs rapport från 2007 visar nya forskningsresultat att havsnivåhöjningen kan bli större, försurningseffekten på marina system omfattande och att förändringarna i Arktis sker snabbt. När utsläppen fördelas per capita över hela världen visar SMHIs forskare att i Sverige måste vi minska växthusgasutsläppen med 70 % från 2005 till 2050 och till noll utsläpp år 2100. För hela EU är siffran 80 %. Man visar också att det är viktigt att minskningen sker snabbt såför att växthusgaser inte ska ackumuleras i atmosfären
Detta är viktigt information till näringslivet. Att har lägre mål än dessa vetenskapsbaserade innebär att inte ta sitt fulla ansvar för framtiden. Detsamma gäller politiker.

KOMMENTERA

One Reply

 1. TVÄRNIT!

  Det är Dags! Dags att: Slå yxan i stubben och tala om : Nu är det slutdansat, pojkar!
  Det är dags att VÄLJA: PENGAR ELLER LIVET?

  VÄLJ!, du Girighetens & Giftspyendets källa, du Bankir!

  Välj, du giftframställande Vetenskapare/Forskare!

  Välj, du giftspyende Fabrikör!

  Välj, du giftspyende Prylfrossare!

  Välj, du Giftspyende Prestigejägare!

  Välj, du giftspyende Politiker!

  Välj, du MAMMA, PAPPA, MOR, FAR, MORSA, FARSA, FÖRÄLDRAR, VÄLJ: PENGAR ELLER LIVET? ANSVAR ELLER INTE ANSVAR FÖR ERA BARN, barnbarn, barnbarnsbarn och deras efterkommande?

  VÄLJ! DU har ETT alternativ: SVARET på FRÅGAN till DIG SJÄLV: Hur pass öde Jord har just jag samvete till att överlämna åt MINA efterkommande?

  VALET ÄR DITT!!!

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.