Aktuellt Events Almedalen 2022 - Liv...

Hur kan en orolig omvärld bidra till att livsmedelsbranschen når sina hållbarhetsmål?

Den svenska livsmedelskedjan ska 2030 vara globalt konkurrenskraftig, innovativ, hållbar och attraktiv. 2045 ska fler branscher vara fossilfria eller klimatneutrala. Vilka är de främsta utmaningarna?

På seminariet samtalar vi kring vad som krävs för att lantbruks- och livsmedelssektorn ska kunna ställa om och nå de uppsatta målen till 2030 och 2045 med fokus på hållbarhet. Vilka åtaganden har aktörerna inom livsmedelsbranschen gjort? Vilka åtgärder kommer att krävas de närmsta 8-20 åren? Vad kostar omställningen? Vilka är möjligheterna? Är branschens hållbarhetsmål tillräckliga?

Medverkande:

  • Annie Månsson, Moderator och hållbarhetskonsult, U&We
  • Peter Wrenfelt, Partner och hållbarhetskonsult, U&We
  • Annika Sund, Marknadschef, Leksands knäckebröd
  • Victoria Olsson, Hållbarhetschef, ARLA Sverige
  • Malin Larsson, Ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, Socialdemokraterna

Plats: 

Info

DATUM 04 juli
TID 10:00 - 11:00
PLATS Almedalen, Visby
PRIS Kostnadsfritt