
MatLust
Stöd med screening, nulägesanalys och coachning för SME.
Sedan 2019 är U&We en del av projektet MatLust med bas i Södertälje. MatLust är ett EU-projekt som ska stärka en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen genom att kostnadsfritt stötta små och medelstora företag inom livsmedelsindustrin. Syftet med MatLust är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring med koppling till miljö och hälsa.
LÄS MER

Stockholm Loves Pollinators
Mer surr i stan
Genom projektet Bin i Stan vill U&We gynna pollinerande insekter i urban miljö. Insekter och även pollinerande insekter minskar i antal. Det är ett stort hot, eftersom pollinering är en central ekosystemtjänst som vi är beroende av. Som inte kostar oss något.
Bin i Stan vill verka för öka biologisk växtmångfald med nektarrika blommor och kloka skötselmetoder som gynnar pollinerare. På så vis kan parker, rabatter, kyrkogårdar och vägslänter bli områden där de trivs. Genom vårt expertnätverk kan vi åta oss att designa och anlägga grönytor och strategiska flygkorridorer, så att insekternas livsbetingelser ökar.
LÄS MER

MAX Burgers
Klimatsmart + God smak = Lönsamt
Hur kan ett snabbmatsföretag bli ett världsledande klimatföredöme när främsta produkten kommer från rapande kor? MAX Burgers har insett att företag måste gå längre om 2°-gradersmålet ska nås. Det räcker inte med att vara klimatneutral, företag måste bli klimatpositiva. Ta del av MAX lönsammaste satsning genom tiderna.
LÄS MER

ALMI Gotland
Stöd med nulägesanalys och coachning för deltagande företag
ALMI Gotland vill främja utvecklingen av konkurrenskraftiga små och medelstora företag för att skapa tillväxt och förnyelse i regionens näringsliv näringsliv. Inom ramen för deras program ”hållbara Gotland / ny industriell utveckling” fick U&We i uppdrag att stötta sju deltagande företag.
LÄS MER

Rototilt
Rototilts hållbarhetsarbete inspirerar andra
När vi arbetade med Rototilts hållbarhetsrapport hösten 2017 fick vi höra mycket positiva kommentarer: ”Spännande det som de gör på Rototilt, man får ju se att det är värt att satsa på dom här grejerna [hållbarhet]”, uttryckte sig en leverantör.
LÄS MER

Risenta
Ett ännu godare Risenta – en analys och strategi som mynnade ut i Risentas Gröna Steg
För att skapa en bild av vilka hållbarhetsfrågor som är mest betydande och kritiska för Risentas verksamhet genomfördes en kamelanalys tillsammans med U&We. Analysen blev ett underlag för att kunna arbeta fram en strategi med målsättning att fortsatt kunna erbjuda goda produkter i dubbel mening genom att agera aktiv påskyndare av en positiv global utveckling inom hälso- och hållbarhetsområdet..
LÄS MER

Hållbara Restauranger
Samverkan för en hållbar restaurangnäring
Hållbara Restaurangers vision är att påverka restaurangbranschen att jobba mer hållbart. I fokus ligger fem områden: Mat, Miljö & Klimat, Reko, Kommunikation, Ekonomi. Det hela, naturligtvis, med gästen i centrum. Att äta på restaurang ska vara en trevlig upplevelse!
LÄS MER

Royal Djurgården
Framgång genom samarbete – att göra skillnad tillsammans!
Besöksnäringen är Sveriges nya basnäring. Utvecklingspotentialen är stor, och hela näringen ser vikten av en hållbar utveckling. Djurgården har varje år 15 miljoner besökare.
LÄS MER

C/O City
Låt naturen göra jobbet! C/O City - ett projekt för en smartare och levande stad.
U&We är sedan år 2011 initiativtagare till C/O City tillsammans med Stockholm Stad och Stockholm Resilience Centre. Syftet är att visa att naturen inte bara är pynt utan en aktiv komponent i byggandet av den hållbara staden. Vi vill lyfta fram möjligheterna och värdet av naturen i staden. De ekonomiska, sociala, hälsomässiga och de ekologiska värdena. Vi vill formulera en ny vision om hur framtidens städer ska se ut. Vi vill inspirera och övertyga, skapa verktyg, metoder och visa upp konkreta exempel. Vi vill göra det enkelt att planera och bygga städer där människorna och naturen lever tillsammans och drar nytta av varandra.
LÄS MER

Enjoy Wine & Spirits
En kamelanalys mynnade ut i ett mer sammanhållet hållbarhetsarbete
Enjoy vill skapa en bättre värld – en flaska i taget! För att skapa en bild av vilka hållbarhetsfrågor som är mest betydande och kritiska för Enjoy Wine & Spirits verksamhet genomfördes en kamelanalys tillsammans med U&We. Analysen blev ett underlag för att arbeta vidare med den redan inslagna hållbarhetsstrategin.
LÄS MER

Anti-Bullertunnel
Anti-bullertunnel ett innovativt försök att stänga in trafikbuller istället för människor
U&We har i en konstellation med Chalmers Tekniska Högskola, Hallbyggarna Jonsereds, Måns Tham Arkitektkontor, Solkompaniet, Stockholm Stad, Trafikverket, Vindfanan och ÅF-Infrastructure beviljats stöd från Vinnova i april 2017.
LÄS MER

Beckers
Klimatbokslut - från en pilotanläggning till tjugofyra världen runt
”Fördelarna för oss att studera vårt företags klimatpåverkan är att vi får en överblick över vilka som är de största källorna till vår påverkan, så att vi kan vidta effektiva åtgärder för att sätta mål och förbättra oss”, säger Ingela Nordin, hållbarhetschef, på Beckers.
LÄS MER

Småa
Vinst för framtidens hållbara boende – Småa och U&We vinnare i Uppsala
Östra Sala backe är Uppsalas flaggskepp inom hållbart byggande och ambitionerna kring både innovativa lösningar och nytänkande arkitektur är hög.
LÄS MER