Aktuellt Events Kan man bli klimatpo...

Så gjorde MAX Burgers

Om vi ska klara av att nå Parisavtalets klimatmål står det klart att tiden är för kort för att endast reducera utsläpp. Vi måste därför fånga in koldioxid som redan släppts ut.

MAX Burgers har under många år arbetat med att minska sin klimatpåverkan och klimatkompensera för alla utsläpp från jord till bord. Nu har man gått ett steg längre och lanserat världens första klimatpositiva burgare. Det innebär att varje tugga ska bidra till att förbättra jordens klimat. Hur går det till? Vad krävs av analys och åtgärder? Och hur fungerar klimatkompensationen?

Välkommen till ett frukostseminarium där vi fördjupar oss i temat ”Klimatpositiv”.

Några frågeställningar:

  • Vad säger vetenskapen? Kan vi nå Parismålen?
  • Kan man bli klimatpositiv? Hur gick MAX Burgers tillväga?
  • Finns någon standard? Vad krävs av analys och åtgärder?
  • Hur fungerar Plan Vivo-certifierad klimatkompensation?

Program 8.15- 9.30

  • Göran Wiklund, partner U&We inleder morgonens seminarium då Martin Hedberg tyvärr fått förhinder.
  • Kaj Török, Hållbarhetschef på MAX Burgers om initiativet klimatpositiva burgare.
  • Peter Wrenfelt, analytiker på U&We om hur man analyserar och beräknar för att bli klimatpositiv och vilka standards man följer.
  • Johanna Grant, klimatstrateg på ZeroMission beskriver hur klimatkompensationen genom Plan Vivo-certifierade trädplanteringsprojekt går till.
  • samtal tillsammans med Emmy Tollin på GodEl och panel samt frågor från publiken

Samtalsledare, Göran Wiklund, U&We

Ekologisk frukost serveras från kl. 7.50. Anmälan sker senast den 13 maj till hej@uandwe.se. Seminariet är kostnadsfritt, men frånvaro utan återbud debiteras med 250 kr. Välkommen till vår hållbarhetshub på Stora Nygatan 45, Gamla Stan, Stockholm!

Info

DATUM 23 maj
TID 18:18
PLATS Stora Nygatan 45, 1 tr