Aktuellt Events Planeten och jorden...

Räcker jorden till för att föda 10 miljarder människor?

Dagens Planetsalong är en AW som vi förlägger på Rosendals Trädgård och initiativet 2000 kvadratmeter där man tagit sig an utmaningen att odla och laga mat innanför planetens gränser. Mat som kan var fantastisk, god och hälsosam och som kan leda till smartare innovation och bättre affärslösningar och modeller.

Inledare är en person som är verksam inom initiativet och vi kommer få en visning av de 2000 kvm som är vårt rättvisa utrymme och står till vårt förfogande för vår egen matförsörjning. Därefter startar samtalen och vi promenerar upp till växthusen för några smakprov.

Välkommen till denna kvällssalong i dialog- och AW-form.

Program 17-21

Vi får prova på några smårätter från det som odlas på 2000 kvm under kvällen – allt till självkostnadspris. Anmälan sker senast den 22 april till hej@uandwe.se och genom att swisha 300 kr till 123 373 7152. Varmt välkomna till en av Stockholms oaser – Rosendals Trädgård.

2000 kvm – Rättvist, klimatsmart, cirkulärt och gott!

Om all jordens odlingsbara yta skulle delas rättvist mellan jordens befolkning skulle var och en av oss ha 2000 kvm per år till vårt förfogande för vår egen matförsörjning. Vi svenskar behöver idag i genomsnitt 4000 kvm per person och år. Det är vare sig hållbart, rättvist eller nödvändigt.

Planetsalong – en mötesplats för tanke och handling

Salongen är ett öppet forum där människor möts för att diskutera och dela med sig av kunskap om planetfrågor. Verksam­heten etablerades i mars 2007 som en Klimatsalong och blev under en period ett naturligt forum för en levande debatt om klimat, miljö, hållbarhet med fokus på planetens gränsvärden. Nu upplever vi att det är dags för en nystart!

Info

DATUM 25 april
TID 00:17
PLATS Rosendals trädgård - pil-lunden
PRIS 300 kr