Aktuellt Pressrum Christina Wikberger ...

U&We förstärker teamet genom rekryteringen av Christina Wikberger. Hon kompletterar oss med sin expertkunskap inom klimatanpassning, biologisk mångfald och ekosystemtjänster.

I september i år kom Christina Wikberger på plats som ny konsult hos U&We. Hon kommer stärka upp vårt team med spetskompetens inom miljö och klimat. Christina har mångårig erfarenhet av kommunalt strategiskt arbete, senast från Värmdö kommun som miljöstrateg och t.f. avdelningschef för Näringslivs- och hållbarhetsavdelningen. Där har hon lett arbetet med att ta fram Värmdö kommuns miljö- och klimatplan, kommunens miljö- och klimatinvesteringar och ansvarat för flera uppdrag om klimat. Hon har djup kunskap inom klimat och miljöfrågor både inom kommuner och företag och har expertkompetens inom klimatanpassning, biologisk mångfald och ekosystemtjänster.

Under åren 2012-2018 var Christina projektledare för C/O City, ett Vinnova-finansierat forsknings- och utvecklingsprojekt som handlade om hur man kan synliggöra ekosystemtjänster och leddes av Stockholms stad i samverkan med 13 aktörer från akademi, näringsliv och offentlig sektor. Christina har en bakgrund som systemekolog från Stockholms Universitet.

”Det känns väldigt roligt att ha Christina med oss, igen. Christina gjorde ett starkt intryck i rollen som projektledare för hela C/O City och visade där att hon kan driva mycket utmanande processer framåt och hela vägen in i mål. Christina tillför också ytterligare kompetens inom biologisk mångfald och ekosystemtjänster vilket är ett prioriterat område för att kunna möta de breda hållbarhets-utmaningarna”, säger Håkan Emilsson tf vd.

”Det känns fantastiskt roligt att få vara en del av U&We och jobba med de spännande uppdrag och kunder som finns här. Jag ser vilken kraft det finns i de kunder som vill var med och påverka sina verksamheter och samhället till ökad hållbarhet”, säger Christina.

För ytterligare information

Christina Wikberger, U&We, 08-34 65 65, christina.wikberger@uandwe.se

Håkan Emilsson, U&We, 08-34 65 65, hakan.emilsson@uandewe.se

 

U&We är en ledande hållbarhetsbyrå med över 25 års erfarenhet av hållbarhetsdriven affärsutveckling. Vi kallar oss ”Catalyst for Good Business” och vår ambition är att förena god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn. Med en bred kompetens inom hållbarhet och spetskompetens inom miljö och klimat siktar vi alltid högt i vårt arbete med hållbarhetsdriven affärsutveckling. Vi drivs av att se våra samarbetspartners öka sin konkurrenskraft och sina affärsmöjligheter och samtidigt vara med och bidra till ett hållbart samhälle. Många av våra kunder ligger steget före och blir förebilder för kollegor i sin bransch.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.