Blogg Corona ett botemedel...

Antag att en utomjording tittar på oss och frågar sig varför planeten jorden håller på att förgöra sig själv. Hen konstaterar att den onormala arttillväxten av människor med omättliga resursbehov är ett hot mot alla andra arter och därmed allt liv på jorden.

Hen tänker då, om hen kommer från en del av universum där det finns vegetation som påminner om det som på jorden kallas träd, att människan sågar av den gren hon sitter på.

Hen kommer fram till att människan, som är den mest påverkande faktorn, inte klarar av att hantera situationen på egen hand och att orsaken till stor del är de existerande maktstrukturerna som är en självbevarande kraft som inte låter sig rubbas så lätt.

Antag även att naturen har en inneboende intelligens och är ett levande system med en förmåga att evolutionärt utveckla sig mot ökad resiliens, ekologisk balans och överlevnad. Vad gör då naturen? Den designar ett virus som den skickar på människorna, som är så förslaget konstruerat att det hela tiden muterar, så att målet att stoppa det hela tiden går om intet. Dessutom ser naturen till att det är konstruerat så att det speciellt tar kål på människor av hög ålder, eftersom den, precis som utomjordingen, kommit fram till att maktstrukturerna, som de till åren komna upprätthåller, utgör det största hotet mot livet på jorden.

Samtidigt är viruset så fiffigt konstruerat att människorna för att slippa dö slutar flyga och drar ned på en massa verksamhet, vilket gör att de hjälper sig själva att minska koldioxidutsläppen, något som de ditintills inte klarat av på egen hand, och som i sig självt också utgjort ett dödligt hot.

Naturen avvaktar därefter ett tag och om detta virus inte kan eliminera hotet mot livet på jorden  kommer den att hitta på ettt nytt botemedel….

 

 

 

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.