Aktuellt Events Klimatneutral, netto...

I takt med att företag ställer om till fossilfrihet, har koncept som klimatneutral, netto-noll och klimatpositiv blivit en viktig del i klimatstrategier och kommunikation. Att mäta, minska och klimatkompensera är åtgärder som fler behöver ta efter, men vad innebär klimatneutral, netto-noll och klimatpositiv i praktiken? Vilka analyser och åtgärder krävs? Var går gränsen mellan ambitiöst klimatarbete och risk för greenwash? Och vilken roll spelar klimatkompensation?

Välkommen på digitalt seminarium där vi reder ut begreppen!

Medverkande

  • Peter Wrenfelt, U&We, berättar om vilka krav som ställs på beräkningar och analys för att kunna använda koncept som klimatneutral, netto-noll och klimatpositiv.
  • Johanna Grant, ZeroMission, beskriver vilken roll klimatkompensation spelar och varför det är en viktig del för att nå Parisavtalet.
  • Kaj Török, Chief Reputation Officer & Chief Sustainability Officer på MAX Burgers, berättar om deras FN-prisade satsning på klimatpositiva burgare. 

Vi kommer även att ha en panel bestående av Claire Wigg, vd på ZeroMission och delaktig i SIS arbete med att ta fram en ny standard för klimatneutralitet, samt Aktuellt Hållbarhets Björn Anderberg som ger sin syn på hur det är att bevaka användningen av begreppen ur ett journalistiskt perspektiv.

Moderator är Ellinor Eke, U&We

Praktisk information

På grund av omständigheterna med spridningen av coronaviruset kommer vårt seminarium ske digitalt.

Anmälan sker senast den 1 april till info@zeromission.se. Vi återkommer med möteslänk och instruktioner.

Seminariet riktar sig framförallt till företag och organisationer. 

Vi står för innehåll, och du står för frukost, välkommen att delta!

Uppdaterad 31 mars 2020

Info

DATUM 02 april
TID 12:59
PLATS Digitalt. Vi återkommer med möteslänk och instruktioner när du registrerat dig.
PRIS Kostnadsfritt