Blogg Tacksamhet...

I dessa sociala mediadagar möts man så ofta av missnöjda och kritiska kommentarer i olika flöden. De är i en minoritet, jag vet, men de nöter och skaver. Tar energi och urholkar lust.

Man önskar ibland att vi alla fokuserade mer på det vi borde vara tacksamma för. Jag tänkte därför ta upp några saker jag är tacksam för. Och då tänker jag inte på den privata sfären utan den större sfären.

Jag har hållit på med olika sporter sedan jag var sju år. Som barn spelade jag fotboll och hade förmånen att ha olika ledare som la tid och kraft på att hålla i träningar, skjutsa, organisera och mycket mer. Som vuxen har jag sett det i vår lokala klubb Sigtuna IF. Det är så många som lägger kvällar och helger så att barn och ungdomar har möjlighet att spela fotboll och innebandy. Det är ju en sak när det är ens egna barn som spelar, men en del engagerar sig också för andra lag eller i det som gör att infrastrukturen i klubben fungerar. Två personer som idag gör just detta i Sigtuna IF är Ludvig Harryzon och Helen Chandler Rosencrants. Så många timmar, så mycket energi. Tack!

Ett helt annat område är den lokala politiken. Vill man bli utskälld är detta ett bra område att verka inom. Visst finns det en del som inte gör ett bra jobb, men av de jag stött på så finns ett engagemang och en vilja att bidra som är imponerande. Där kan man verkligen tala om att jobba för samhällets bästa även om det kan råda delade meningar om vad det är inom politiken. I Sigtuna finns det många att lyfta fram men två personer som jag imponerats av är Karsten Bjärbo och Karolina Windefalk. Tack!

I sociala media finns det ofta en grupp som är kritisk, negativ och ibland hatisk. Måste vara jobbigt att leva så. Andra delar spännande artiklar, kunskap, lyfter upp goda exempel. Det är det som gör de sociala medierna så mångfacetterade. Det rymmer verkligen det bästa och det sämsta. När jag läser de negativa kommentarerna blir jag ofta provocerad och vill skriva likadant tillbaka. Som tur är har jag stött på två personer som gör precis tvärtom. De lägger timmar och dagar på att bemöta alla konstruktivt, fråga vad de menar, föreslå andra infallsvinklar. Kennet Öhlund och Rickard Nygren. Tack!

Så har vi ju det det där med de så kallade miljöaktivisterna. De framställs ju ibland som ett egenintresse, något jag inte kan undgå att fascineras av. Så många goda exempel inom Naturskyddsföreningen, Greenpeace, WWF och andra organisationer som jobbar för allas vårt bästa. Det yttersta exemplet är väl ändå Greta Thunberg som, genom mod och envishet och andra goda egenskaper, lyckats gjuta mod i unga människors tro på att det går att påverka en värld som verkar blind för den destruktiva kraft som negativa klimatförändringar utgör. Tack!

Det finns så många andra saker och personer att vara tacksam för. Kanske kommer du på några?

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.