Blogg Villan som producera...

Uppmärksamhet är alltid roligt, speciellt när det kan leda till något bra. För ett drygt år sedan bestämde sig Olle Larsson som äger Sisyfos Fastighetsförädling att det vore kul att göra något riktigt svårt. Detta efter att ha lett omvandlingen av Wenngarn. Eftersom jag stöttat dem kring hållbarhetsfrågor blev jag också djupt involverad i detta spännande projekt. Sex månader senare invigdes Hus utan sladd av Stockholms landshövding tack vare idogt arbete av alla inblandade leverantörer och inte minst Sisyfos duktiga medarbetare.

Sedan dess har det varit många besök i huset och det har också blivit så att jag flyttat in i huset och fått riktig hands-on när det gäller alla lösningar och produkter. Under februari kom så DN på besök och i helgen kom deras artikelDN_Artikel

När en tidning som DN skriver så får det genomslag och många har hört av sig de senaste dagarna för besök och föredrag. Det tycker vi är jätteroligt för det är ju hela idén med projektet – att inspirera till en utveckling där befintlig teknik gör det möjligt att leva bekvämt utan att göra av med mycket energi och att faktiskt generera mer än vad som används. Så läs och inspireras, och kom gärna på besök. Följ gärna fortsatta utvecklingen på Hus utan sladds hemsida

KOMMENTERA

2 Replies

 1. Hej
  Intressant med off grid – hus.
  Har själv funderat i liknande banor. Framförallt är jag intresserad av en stirlingmotor som drivs av pellets. Ett mikrovärmekraftverk. Det bästa alternativet jag kunnat komma på som faktiskt kan fungera i Sverige på vintern när vi behöver som mest el & värme.

  Såg för ett par år sedan att Cleanergy laborerade med pelletsdriven stirlingmotor, men de tycks inte ha fått det att fungera tillfredsställande då inget sådant kraftverk ännu presenterats.
  Därför är jag väldigt intresserad av att veta pris & data (inkl driftskostnad & underhåll) för ert pelletseldade stirlingkraftverk för husbehov.

  Mvh
  Stefan

 2. Hej Stefan,

  Som du skriver är pelletsdriven stirlingmotor ett bra alternativ.

  Vår leverantör är Inresol. http://www.inresol.se/

  På deras hemsida finns information och kontaktuppgifter till återförsäljare. De kan ge dig den information du söker.

  Vänligen / Jens

Your comment has been successfully submited.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.