Aktuellt Blogg Amanda, praktikant p...

Hej allihopa!

Amanda heter jag och är praktikant på U&We under hösten. Nu har det gått några veckor så jag vill gärna berätta lite om mig själv och hur jag hamnade på U&We. Jag är uppvuxen i Leksand i Dalarna och bodde där fram till gymnasiet, förutom några år på Nya Zeeland. I likhet med många av mina nya kollegor så uppskattar jag olika utomhusaktiviteter och att vara i naturen. Jag jobbar även extra på ett Systembolag så det är bara att hojta om tips på dryck till mat behövs!

På gymnasiet läste jag International Baccalaureate i Uppsala. Ett av mina ämnen var Environmental Systems and Societies och inom ekonomi läste vi Development Economics. Dessa ämnen gjorde starkt intryck på mig och lade grunden för mitt hållbarhetsintresse. Efter att ha rest i ungefär ett år sökte jag till universitetet och hittade kandidatprogrammet Globala Studier i Göteborg, en tvärvetenskaplig utbildning som kombinerar studier inom samhälle och miljö. Perfekt! Jag valde inriktningen humanekologi och fokuserade mycket på livsmedel utifrån miljöpåverkan, hälsa och makt.

Efter examen gick en tid då jag läste fristående kurser i CSR och Miljöledning men kände att jag ville ha mer praktisk erfarenhet. Då dök annonsen för praktik på U&We upp där de sökte någon som ville få erfarenhet av yrket som hållbarhetskonsult och som gärna hade ett extra intresse för hållbar mat. That’s me tänkte jag och så hamnade jag här.

Det har varit full fart dessa veckor på U&We och otroligt spännande och lärorikt. Främst jobbar jag med nätverket Hållbara Restauranger men är även med och hjälper till i flera andra projekt. Att jobba på en hållbarhetshub ger mycket energi och inspiration. Det är något speciellt med en arbetsplats som strävar efter att göra planetnytta och jag är imponerad av kreativiteten och noggrannheten. I dessa tider när olika hållbarhetsbegrepp florerar och används lite hur som helst står U&We fast vid sina värderingar och ser till att det de gör är seriöst och på riktigt.

Jag ser framemot resten av hösten på U&We och att utvecklas ännu mer och lära känna mina kollegor! 

(Bild från Klimatstrejken i Stockholm 27 september 2019. U&We var såklart på plats)

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.