Om oss Konsulter Amanda Möttönen

Bakgrund

Jag är ny konsult på U&We och drivs av ett starkt engagemang för hållbarhetsfrågor. Under hösten 2019 började jag på U&We som praktikant och har under den tiden jobbat med nätverket Hållbara Restauranger och flertalet kunder inom livsmedelssektorn och textil- och konfektionsindustrin. Inom Hållbara Restauranger är jag hållbarhetscoach för ett antal restauranger och håller workshops tillsammans med mina kollegor.

Jag hjälper gärna kunder med strategi- och analysarbete. Framöver vill jag utveckla min kompetens inom hållbarhetsredovisning och klimatberäkningar. Det jag ser framemot mest är att vägleda företag och bidra till att fler ser nyttan med att ställa om och ta ett helhetsgrepp om sitt hållbarhetsarbete. Detta inom ramen för U&We’s ambition att göra planetnytta. 

Från Göteborgs universitet har jag en examen i Globala studier med inriktning humanekologi och har även läst kurser i miljöledning, CSR och hållbar mat. Innan U&We har jag bland annat jobbat på Systembolaget och Röda Korset där jag arbetade med att kartlägga textila flöden inom deras secondhand verksamhet.

2020 markerar U&We’s 25 års jubileum och 10 år kvar till de Globala Målen ska vara uppfyllda – nu kör vi!

Kontakta mig

Direkt: 073 262 51 99

+46 (0)73 262 51 99

Språk