U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vårt arbetssätt
    • Vår historia
    • Samarbeten och nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
    • För studenter
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Event
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
  • pt-pt
    • pt-ptEngelska
    • svSvenska
    • pt-ptSpanska
MENY
AktuelltBlogg
Alla författare Alla kategorier
Amanda MöttönenAnna LarssonAnna JonssonAnnie MånssonCecilia NäsmanEllinor EkeGästbloggareHåkan EmilssonJens JohanssonJohan SolbergKatrin DahlgrenMalin PumplunMaria SilvaPeter Wrenfeltuawadmin
VISA ALLA KATEGORIER Jordbruk CirkulärtFöretagGlobaltKlimatKommunikationLivsmedelMiljöResiliensSocialTeknikTraincationU and we
17 september 2021

Vad har knäckebröd för klimatpåverkan?

Leksands Knäckebröd redovisar nu klimatavtryck från fält till knäckebröd direkt på paketen – U&We har gjort den bakomliggande produktanalysen. U&We har lång erfarenhet av att hjälpa företag att ta ett krafttag om hållbarhetsfrågorna genom att ge dem kunskap om verksamhetens påverkan...
HållbarhetJordbrukKlimatLivsmedelNyheter
11 maj 2020

Hållbara Restauranger ställer inte heller in utan om…

Att jobba med restaurang- och besöksnäringen är en utmaning i Corona-tider när stora delar av intäkterna försvunnit, personal varslats, fått sluta helt eller är korttidspermitterade. Inom nätverket har vi därför försökt att ställa om genom att köra digitala nätverksträffar, istället...
FöretagJordbrukLivsmedel
Köttstatistik
03 december 2019

Köttkonsumtion i ett historiskt perspektiv

I förra veckan genomfördes en konferens om Hållbar konsumtion av mat av Konsumentverket & Livsmedelsverket. Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket hade grävt djupt i statistiken och visade köttförbrukningens toppar och dalar sedan 1940-talet, då köttet gått från en lyx till...
HållbarhetJordbrukLivsmedel
09 augusti 2019

Köttet blir vårt fördärv

Den nyligen publicerade delrapporten från IPCC handlar om att vi måste minska köttätandet, eftersom det är effektivare landanvändning att använda marken till växtbaserad mat. Det brukar framhållas att lokal, småskalig köttproduktion inte har samma klimatpåverkan och inte heller ger upphov till utsläpp från transport som importmaten. George Monbiot diskuterar detta argument i en artikel i The Guardian och menar att importerade växtbaserade livsmedel inklusive transporter ger lägre utsläpp än lokal köttproduktion. Han föreslår att istället för köttproduktion från kossor och lamm marken används till lokal frukt och proteinodling eller görs till ytor som gynnar biodiversitet och pollinerare. Tilläggas kan att kossor fortfarande fiser och rapar med metangasutsläpp som följd även om det sker på...
JordbrukKlimat
16 juni 2019

Hur ser svenskarnas matvanor ut 2019?

I fredags publicerade Food & Friends den årliga ”Matrapporten”, en undersökning om mattrender och svenskarnas matvanor.   Biffen tappar position, men köttfärssåsen är en fortsatt favorit Det är spännande att se hur våra matvanor snabbt går mot mer grönt och vegetariskt. I förra årets undersökning angav 43 procent att de åt vegetariskt en gång i veckan, i år är siffran 57 procent.  För första gången har biffen tappat förstaplaceringen som svenskarnas helgmat, men köttfärssås och spagetti är fortfarande svenskarnas favoriträtt. Jag är inte förvånad. Det står på min 15 månader gamla dotters topplista och själv har jag ätit det till både middag och matlåda den här veckan.  Men ”köttfärssåsen” behöver inte nödvändigtvis vara gjord på...
JordbrukKlimatLivsmedelNyheter
03 februari 2019

Konsumenten vill ha hjälp att göra rätt val

Ekogalan 2019 gick av stapeln igår och en känsla av allvar var, för första gången på flera år, närvarande under dagen. Tidigare års stora ökningar av ekoandelen på den svenska marknaden har bromsat in och landar 2018 på blygsamma (?)...
HållbarhetJordbrukKlimatLivsmedelPlanetnytta
25 november 2018

Cuba, an important role model

After the Grupo de Agricultura Orgánica in Cuba was given the Right Livelihood Award (also called the Alternative Nobel Prize) in 1999 my wife Amanda Haworth and I decided to go to Cuba and see what was going on. We...
JordbrukKlimat
VISA FLER
VISA FLER  
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vårt arbetssätt
    • Vår historia
    • Samarbeten och nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
    • För studenter
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Event
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt

www.uandwe.se Hållbarhetsbyrån som hjälper företag att förstå, hämta kraft från och navigera bland hållbarhetsfrågorna med syfte att skapa hållbara och lönsamma affärer.

© U&We
Catalyst for Good Business
+46 8 34 65 65
hej@uandwe.se
  • pt-pt
    • svSvenska
    • esEspañol
    • enEnglish
U&We
  • Om oss
    • Vårt arbetssätt
    • Våra värderingar
    • Vår historia
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Samarbeten och nätverk
    • Vår vision
    • För studenter
    • Integritetspolicy (GDPR)
                  • Tjänster
                    • Analys
                      • Hållbarhetsanalys
                      • Klimatanalys
                      • Väsentlighetsbedömning
                    • Strategi & förändring
                      • Vision & handling
                      • Mål & handlingsplaner
                      • Hållbarhetsdriven affärsutveckling
                    • Rapportering
                      • Digitala plattformar & verktyg
                      • Hållbarhetsredovisning
                      • Övrig hållbarhets-rapportering
                    • Kunskap
                      • Coachning & rådgivning
                      • Utbildningar & workshops
                  • Kunder
                  • Aktuellt
                  • Kontakt
                  U&We använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen.
                  Stäng