Blogg Vad har knäckebröd...

Leksands Knäckebröd redovisar nu klimatavtryck från fält till knäckebröd direkt på paketen – U&We har gjort den bakomliggande produktanalysen.

U&We har lång erfarenhet av att hjälpa företag att ta ett krafttag om hållbarhetsfrågorna genom att ge dem kunskap om verksamhetens påverkan på omvärlden. Detta innefattar kartläggning av verksamhetens påverkan på miljö, etiska och sociala områden.

Leksands Knäckebröd var tidiga med att ISO 14001-certifiera sig och bageriet är fritt från fossil energi sedan 2013. Enbart förnybar el används och värmen från produktionen/ugnarna återvinns sedan 50-talet. Nu har Leksands Knäckebröd tagit nästa steg i sitt hållbarhetsarbete genom en produktanalys av klimatpåverkan avseende 2020 års produktion och försäljning.

På U&We arbetar vi utifrån ett livscykelperspektiv i våra analyser där utgångspunkten är att företag har ansvar för sina produkters och tjänsters hela kedja, från råvaror till slutanvändare och påföljande sluthantering. Produktanalysen för Leksands Knäckebröd inkluderar hela kedjan från råvaror och jordbruk, tillverkning, energiavfall i produktion och förpackningsmaterial såväl som transporter till butik och konsumentsvinn.

Det är tydligt att allt fler företag vill öka kunskapen om hela sin värdekedja likt Leksands Knäckebröd. För mig (Amanda) som är född och uppvuxen i Leksand känns det extra roligt att ha varit en del av detta uppdrag och se ett lokalt familjeföretag utveckla sitt hållbarhetsarbete.

Vill du veta mer? Kontakta Katrin Dahlgren eller Amanda Möttönen

Läs mer om U&We:s tjänster och analyser.

Läs Leksands Knäckebröds pressmeddelande här.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.