Blogg Hållbara Restaurang...

Att jobba med restaurang- och besöksnäringen är en utmaning i Corona-tider när stora delar av intäkterna försvunnit, personal varslats, fått sluta helt eller är korttidspermitterade. Inom nätverket har vi därför försökt att ställa om genom att köra digitala nätverksträffar, istället för att bara ställa in.

 

Bonde söker restaurangpersonal

Många i restaurangbranschen tvingas säga upp sin personal och det finns massor av människor som står utan arbete till följd av Covid-19. Samtidigt står lantbrukarna som producerar råvarorna utan personal eftersom de är vana att hämta arbetskraft från andra länder. När gränserna nu är stängda hamnar de också i ett krisläge. Så den 18 maj kör vi nästa nätverksträff på temat Bonde söker restaurangpersonal med KRAV och Ekologiska Lantbrukarna som kommer berätta hur restaurangpersonal skulle kunna jobba på lantbruk vilket samtidigt är en möjlighet för restaurangpersonal att öka sin kompetens och kunskap kring matproduktion. Vi hoppas att de två ändarna i samma industri kan stötta varandra i en svår tid och att nätverket kan medverka till att detta sker.

Även i Finland saknas personal till jordbrukssektorn och det ser ut att lösas genom att ”finländare tvingas tillbaka till åkern” – som rubriken i DN lyder. Förhoppningsvis är det så lärorikt att många fler värdesätter det arbete som görs av lantbrukare högre!

 

Städtips i Corona-tider

Förra veckan genomfördes en nätverksträff på ett annat aktuella ämne med Diskteknik –  Städning & hygien i Corona-tider. Träffen finns inspelad och ca 8.00 minuter in i sändningen börjar Anna Dahlqvists miniutbildning som ger bra tips även för städning i vanliga tider och hemma!

Är du nyfiken på nätverket? Kolla in hemsidan eller hör av dig till Amanada Möttönen & mig!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.