Om oss Konsulter María Jesús Silva

Bakgrund

Jag började som associerad partner på U&We i augusti 2023 för att bidra med mina kompetenser och erfarenheter inom strategiskt hållbarhets-arbete, samt inom klimatrapportering och biologisk mångfald. Jag är utbildad biolog med inriktning mot miljö vid Universidad de Chile och har tidigare arbetat som hållbarhetskonsult på WSP Chile.

Under min tid som konsult på WSP arbetade jag med att hjälpa kunder att förbättra sitt hållbarhetsarbete inom områden som avfallshantering och klimatförändringar, med målet att minska deras påverkan på miljön. Erfarenheten från rollen som hållbarhetskonsult har gett mig en djupare förståelse av företag och deras behov.

Just nu läser jag andra året på masterprogrammet i hållbar utveckling vid Uppsala universitet. Inom ramen för programmet har jag läst kurser inom bland annat hållbarhet och livsmedel, vilket är ett av mina största intressen. Kurserna om matsvinn och globala livsmedelssystem har vidgat min förståelse för utmaningar och möjliga lösningar inom detta område.

Jag har även varit involverad i den ideella föreningen Bruised Food Club (BFC), som arbetar för att minska matsvinn i Uppsala. Under 2022 var jag ledare för utbildningsteamet och organiserade seminarier, evenemang och bloggade om matsvinn med syftet att öka medvetenheten i samhället om hållbara livsmedelssystem.

Kontakta mig

+46 (0)72 836 25 53

Språk