Blogg Hur jag blev praktik...

Hejsan, Ebba här!

Jag kommer vara praktikant på U&We nu i höst. Första veckan har varit mycket inspirerande och jag ser fram emot att få erfarenhet av hur det är att arbeta med hållbarhet på riktigt.

Så, hur hamnade jag på U&We?

Jag är uppvuxen på en gård utanför Hudiksvall med närhet till naturen och jag har alltid fascinerats av allt den förser oss med bara vi tar hand om den. Uppväxten spenderades mestadels iförd slalompjäxor och än idag tillbringar jag mycket av min fritid med aktiviteter utomhus. Intresset för hållbarhet tilltog vid Bromangymnasiet där jag gick Teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggnad och miljö. När jag väl skulle söka universitet letade jag efter en utbildning som präglades av hållbarhet. Jag fastnade för agronom med inriktning ekonomi, närmare bestämt mastersprogrammet Agricultural Economics and Management vid Sveriges Lantbruksuniversitet som fokuserar på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.

Under utbildningen höll U&We’s VD och hållbarhetskonsult Anna Larsson Corcoran en gästföreläsning där vi studenter fick ta del av hur de arbetar för att förena god lönsamhet med socialt ansvar och miljöhänsyn. Föreläsningen inspirerade mig och jag la U&We på minnet. Studierna fortsatte och under hösten 2020 gjorde jag ett utbyte på Islands Lantbruksuniversitet, Landbúnaðarháskóli Íslands. Utbytet innebar bland annat möten med andra utbytesstudenter och det visade sig att många såg Sverige som förebild när det kom till både ekologisk och social hållbarhet vilket motiverade mig. Jag anser att Sverige har en lång väg kvar och vill vara en del av arbetet mot ett ännu mer hållbart samhälle som fortsätter inspirera andra. Det kanske inte kommer som en chock att jag var snabb på bollen när praktikplatsen kom ut då jag såg en möjlighet vara en del av just det genom U&We.

Den kommande hösten

På U&We kommer jag bland annat utföra olika typer av analyser som livscykelanalyser och fotavtrycksberäkningar samt fördjupa mig i EU-taxonomin tillsammans med mina kompetenta kollegor. Jag gillar att arbeta tillsammans med andra och tror på att ett samarbete kan ta oss längre. Något som motiverar mig är hur utmaningarna vi står inför kan omvandlas till möjligheter. Den kommande hösten ser jag fram emot att utveckla mina praktiska kunskaper genom alla möjligheter jag kommer stöta på.

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.