Blogg Innovation och skapa...

Ibland när man läser i media, och kanske ännu mer sociala media, så kan man få intrycket att allt går åt skogen, att Sverige är undergångens land och att framtiden är mörk. Skolan är usel och dagens ungdom är kass. För den som orkar ta till sig fakta och statistik så blir det snabbt tydligt att så inte är fallet. Och för alla med barn i skolan så är det mer uppenbart att situationen är mer komplex än så. Det finns problem men samtidigt är kreativiteten stor och förmågan att samarbeta är något som utvecklas på ett fantastiskt sätt i svensk skola. Vi får många nya entreprenörer inom alla möjliga områden – inte minst hållbarhetsområdet. En av mina favoriter är Mehrdad Mahdjoubi som ligger bakom Malmöföretaget Orbital.

I svenskt arbetsliv uppmuntras samarbete och egna initiativ – jag tror att detta är grundläggande för att få till innovation på riktigt. För mig personligen innebär mitt engagemang på U&We att jag får stort utrymme för att vara kreativ. Jag inspireras dagligen av mina duktiga kollegor och det öppna samarbetsklimat som finns i gruppen är underbar.

I dagarna har vi fått besked att vår idé kring att stänga in vägbuller istället för att stänga in människorna har fått anslag av Vinnova. Vi är nio parter som kommer att jobba tillsammans under 2017 och idag har vi kick-off. Det ska bli riktigt spännande och vi kommer att berätta mer om Antibullertunneln inom kort! Här en teaserbild från ett tidigare projekt kallat Solar Serpent gjort av en av de medverkande parterna Måns Tham Arkitekt.

Måns Tham

 

Senaste Inläggen

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.