Blogg Lucka #9. Hej tomten...

För några veckor sedan var jag på en livsmedelskonferens för hållbar matkonsumtion. Svenskars köttkonsumtion diskuterades och hur den ser ut kan ni läsa mer om här. Något jag lärde mig är att vi i Sverige äter alldeles för lite fullkorn, nötter och frön. Dessutom är det endast 2 av 10 vuxna som får i sig tillräckligt med frukt och grönt under en dag. För barn och ungdomar ligger siffran på 1 av 10. 

Min första önskan är därför mer fullkorn, nötter, frön, frukt och grönt! Om vi fyller på våra tallrikar med det så blir det dessutom automatiskt mindre plats till sådant som vi bör skära ner på – exempelvis kött.

Känner ni till #gamechangersforclimate? Det är en kampanj av Klimatklubben.se som startade med anledning av internationella mansdagen den 19 november som uppmuntrar medvetna män att snacka klimat och att dela med sig av sin medvetenhet om allvaret och förändringsbenägenhet i sociala medier. Bakom kampanjen finns statistik från bl. a. Nordisk Miljömärkning som visar att kvinnor går i täten för att förändra sin livsstil och minska sin klimatbelastning. Här kan ni läsa mer om kampanjen. Jag håller med Klimatklubben.se och vill gärna se fler förebilder generellt inom hållbarhet som inspirerar och visar upp hur en hållbar livstil handlar både om livskvalitet och att leva inom gränserna för en planet. 

Min andra önskan är därför fler #gamechangersforclimate. Förebilder och inspiratörer som är med och sprider medvetenhet till fler i samhället!

Vad önskar ni er i julklapp?

 

 

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.