Blogg Nu sätter vi ambiti...

Sist jag bloggade, som var ett tag sedan, skrev jag om att vi på U&We blivit klimatpositiva. Nu är det dags med en annan nyhet. Vi har nämligen fått våra klimatmål godkända av Science Based Target Initiative. Det innebär att vi är ett av över 2 000 företag som tar klimatfrågan på allvar och sätter mål för att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C till 2030.

Vi vill leva som vi lär

På U&We vill vi leva som vi lär. Som en av Sveriges främsta hållbarhetsbyråer måste vi, precis som våra kunder, sätta ambitiösa klimatmål. Vi har under många år mätt vår klimatpåverkan. Först från el, värme och tjänsteresor, men sedan några år mäter vi allt. Från pendlings- och tjänsteresor till minsta lilla pryl och tjänst som vi köper in (nästan). Självklart har vi varje år följt upp vår klimatpåverkan och diskuterat hur vi ska minska utsläppen ytterligare, men vi har inte haft några kvantifierade mål.

Vetenskapligt baserade mål för små- och medelstora företag

När Science Based Target Initiative tog fram mål anpassade efter små- och medelstora företag (SMEs) tog vi beslut om att sätta mål och att få dem granskade av en oberoende part. Våra nya mål innebär att vi till 2030 ska minska våra utsläpp i scope 1 och scope 2 med 46 procent jämfört med basåret 2019. Vi åtar oss även att mäta och minska i scope 3 (där cirka 90 procent av våra utsläpp finns).

Om du vill veta mer om vad som krävs av små och medelstora företag för att få klimatmålen godkända av Science Based Target Initiative hittar du mer information här

I slutet av min senaste blogg från december 2020 skrev jag så här: ”Under nästa år kommer vi se över vilka ytterligare åtgärder vi behöver ta för att minska utsläppen från tjänsteresor och ta oss an utsläppen från inköp. Vi kommer även att se över möjligheterna att sätta mål i linje med vad vetenskapen säger – att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader senast till 2050”.

Det känns kul att läsa det nu, drygt ett år senare, och kunna konstatera att vi kommit i mål med att sätt ett vetenskapligt mål – precis som vi lovade.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.