Blogg Reflektioner från a...

Min tid som praktikant hos U&We är snart över och det är dags för ett sista år på Linköpings universitet med examensarbete och därtill en civilingenjörsexamen. Jag kan verkligen rekommendera andra till att söka praktikplatsen till nästa vår och bli en katalysator för goda affärer. 

Varför då? 

För fyra månader sedan hoppade jag in på praktikplatsen på U&We, digitalt, och den här tiden har inte bara stärkt viljan av att arbeta som hållbarhetskonsult i framtiden utan även gett mängder med erfarenheter och lärdomar som kompletterar kunskapen från studietiden. I praktiken har jag fått möjlighet att fördjupa mina kunskaper inom klimatberäkningar, vetenskapliga mål, cirkulära affärsmodeller samt organisationsutveckling.  

Det jag framför allt kommer ta med mig från praktiktiden är engagemanget som funnits hos alla kunder till att växa hållbart och att förankra hållbarhetsarbetet i sina affärsstrategier. Det, om något, gör mig exalterad för en framtida karriär som hållbarhetskonsult och förhoppningar om en hållbar framtid. 

Tänk att en praktikplats som kom fram lite av en slump via annonsering hos Sustainergies, har gett mig så mycket. Egentligen hade jag tänkt läsa lite extra kurser och jobba inför mitt sista år på universitet. Men efter att ha läst på om praktikplatsen och U&We som företag skickade jag in en ansökan och nu, fyra månader senare, har jag aldrig kunnat vara mer nöjd med mitt val!

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.