Blogg Vem vill du skicka e...

Även publicerad på ZeroMissions blogg 2017-05-01. 

 

Vissa dagar på jobbet är roligare än andra. I synnerhet de dagar då man får se en idé gå från tanke till handling!

Härom veckan var en sådan dag. Då lanserade ZeroMission tillsammans med Euroflorist– Europas största nätverk av florister, nämligen en ny tjänst riktad till konsumenter som möjliggör klimatkompensation av sitt skickade blomsterbud! Konsumenter, ja alla som vill skicka blomsterbud, kommer dels att kunna köpa ”Klimatbuketten”, en bukett där klimatkompensation alltid ingår. Dels ger Euroflorist möjligheten att välja klimatkompensation som tillval på alla blombuketter i sortimentet! Kunden lägger då två kronor som möts upp av Euroflorist med två kronor. Summan täcker mer än väl den uppskattade klimatpåverkan som är beräknad utifrån ett livscykelperspektiv i samarbete med kollegorna på U&We. Mottagaren av buketten ges slutligen ett intyg som berättar om den extra handlingen.

För blomsterbud är ju en handling av omsorg. Samtidigt ger buketten upphov till växthusgasutsläpp då blommorna odlas, kyls, förpackas och transporteras. I väntan på att dessa utsläpp kan hanteras och reduceras, är det här ett sätt att möjliggöra ett direkt ansvar för blomsterbudens klimatpåverkan. Att skicka en ”blomtanke”! Pengarna går till våra Plan Vivo-certifierade skogsprojekt i Mexiko och Kenya, projekt vi valde då båda länderna är blomproducenter och säljer till den globala marknaden, men också två länder som är sårbara för klimatförändringen.

Mitt första blomsterbud kommer jag skicka till vår tidigare praktikant Ida Bohman som var delaktig i arbetet under sin tid hos oss. Vem skulle du vilja skicka ett klimatkompenserat blomsterbud till?

Mer om satsningen kan du läsa här!

//Johanna Grant, ZeroMission

KlimatbukettenIntyg

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.