U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
  • Svenska
    • pt-ptEngelska
    • svSvenska
    • pt-ptPortugisiska
    • pt-ptSpanska
MENY
AktuelltBlogg
Alla författare Alla kategorier
Amanda MöttönenAnna LarssonAnnie MånssonCecilia NäsmanEllinor EkeGöran WiklundGästbloggareHåkan EmilssonHenrik ZetterblomJens JohanssonJohan SolbergKatrin DahlgrenMaria CosnierPeter WrenfeltZeroMission
VISA ALLA KATEGORIER Jordbruk CirkulärtEkosystemtjänsterEnergiFinansFöretagGlobaltHållbarhetKlimatKommunikationLivsmedelMiljöNyheterPlanetnyttaResiliensSocialTeknikTraincation
11 maj 2020

Hållbara Restauranger ställer inte heller in utan om…

Att jobba med restaurang- och besöksnäringen är en utmaning i Corona-tider när stora delar av intäkterna försvunnit, personal varslats, fått sluta helt eller är korttidspermitterade. Inom nätverket har vi därför försökt att ställa om genom att köra digitala nätverksträffar, istället...
FöretagJordbrukLivsmedel
Köttstatistik
03 december 2019

Köttkonsumtion i ett historiskt perspektiv

I förra veckan genomfördes en konferens om Hållbar konsumtion av mat av Konsumentverket & Livsmedelsverket. Åsa Lannhard Öberg på Jordbruksverket hade grävt djupt i statistiken och visade köttförbrukningens toppar och dalar sedan 1940-talet, då köttet gått från en lyx till...
HållbarhetJordbrukLivsmedel
09 augusti 2019

Köttet blir vårt fördärv

Den nyligen publicerade delrapporten från IPCC handlar om att vi måste minska köttätandet, eftersom det är effektivare landanvändning att använda marken till växtbaserad mat. Det brukar framhållas att lokal, småskalig köttproduktion inte har samma klimatpåverkan och inte heller ger upphov till utsläpp...
JordbrukKlimat
16 juni 2019

Hur ser svenskarnas matvanor ut 2019?

I fredags publicerade Food & Friends den årliga ”Matrapporten”, en undersökning om mattrender och svenskarnas matvanor.   Biffen tappar position, men köttfärssåsen är en fortsatt favorit Det är spännande att se hur våra matvanor snabbt går mot mer grönt och vegetariskt. I...
JordbrukKlimatLivsmedelNyheter
03 februari 2019

Konsumenten vill ha hjälp att göra rätt val

Ekogalan 2019 gick av stapeln igår och en känsla av allvar var, för första gången på flera år, närvarande under dagen. Tidigare års stora ökningar av ekoandelen på den svenska marknaden har bromsat in och landar 2018 på blygsamma (?)...
HållbarhetJordbrukKlimatLivsmedelPlanetnytta
25 november 2018

Cuba, an important role model

After the Grupo de Agricultura Orgánica in Cuba was given the Right Livelihood Award (also called the Alternative Nobel Prize) in 1999 my wife Amanda Haworth and I decided to go to Cuba and see what was going on. We...
JordbrukKlimat
19 november 2018

Hållbar konsumtion av mat

Veckans gästbloggare är Gunnela Ståhle, ordförande för Vi Konsumenter. Gunnela har arbetat med bland annat säker mat och djurskydd i över 25 år. Vill du läsa fler av hennes texter finns mycket matnyttigt på Gunnelas Blogg. Hållbar konsumtion av mat Nu är...
HållbarhetJordbrukLivsmedel
VISA FLER
VISA FLER  
U&We
Catalyst for Good Business
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
  • Kunder
  • Aktuellt
    • Blogg
    • Pressrum
    • Events
    • Nyhetsbrev
  • Kontakt
    • För studenter
© U&We
+46 8 34 65 65 hej@uandwe.se
U&We
  • Om oss
    • Våra värderingar
    • Vår vision
    • Vår historia
    • Vårt nätverk
    • Kvalitet- och hållbarhet
    • Integritetspolicy (GDPR)
  • Våra värderingar
  • Vår vision
  • Vår historia
  • Vårt nätverk
  • Kvalitet- och hållbarhet
  • Integritetspolicy (GDPR)
  • Tjänster
    • Analyser
      • Kamelanalys
      • Fotavtryck
      • Klimatpositiv
      • Omvärldsanalys
      • Intressentanalys och -dialog
      • Väsentlighetsanalys
    • Strategi och förändring
      • Science Based Targets
      • Hållbarhetsdriven affärsutveckling
      • Vision och handling – ledningsstrategier
      • Hållbarhetscoach
      • Verktygslåda
      • Planetnyttig stadsförvaltning
      • Grönsamma affärer
      • Grönytefaktor
    • Uppföljning och utvärdering
      • Ledningssystem
      • Hållbarhetsredovisning
      • Klimatredovisning i Our Impacts
      • Worldfavor
    • Utbildning
      • Grundläggande miljöutbildning
      • Utbildning om ekosystemtjänster
    • Klimatkompensation
  • Kunder
  • Aktuellt
  • Blogg
  • Pressrum
  • Events
  • Nyhetsbrev
  • Kontakt
  • För studenter
  • Svenska
    • svSvenska
    • pt-ptPortuguês
    • esEspañol
    • enEnglish
U&We använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på webbplatsen.
Stäng