Blogg Grattis Sverige, nu ...

Köttkonsumtionen har äntligen börjat minska i Sverige! Trenderna har varit många, vegotrend, klimatdebatt, hälsotrend, ökad hänsyn till djuretik, men det är först nu som statistiken visar att något förändrats. För första gången sedan man började mäta svänger nu köttkonsumtionen, vi frikopplar välfärd från den gamla normen om kött!

Anledningarna kan vara lika många som antalet människor, och kanske inte alla har förändrat sitt beteende, men tillräckligt många har gjort tillräckligt mycket för att kurvan ska vända riktning. Nu måste vi fortsätta visa fördelarna med mer vegetarisk mat, för målet är solklart och det är vi inte i närheten av än, en livsstil som alla på jorden skulle kunna ha, idag och i fler generationer framöver. En livsstil där fotavtrycket understiger 1-2 ton per person och år. För den som är mer intresserad av vad det innebär släpper WWF imorgon måltidskonceptet One Planet Plate.

Men vad gör vi nu då? Lagar ihop en god vegetarisk middag och firar såklart! Kurvan har bara vänt, nu väntar transformationen i hela sin kraft. #proteinskifte

Beräkningen baserar sig på schabloner i Mat-Klimatlistan (Röös et al 2012)

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.