Blogg Hållbart kontor - e...

Vi har under året sökt nya hyresgäster till våra fina lokaler i Gamla Stan. I processen kom vi i kontakt med Workaround som är en digital marknadsplats för kontor och kontorsplatser som gör det enkelt för småföretagare att hyra och hyra ut lediga kontorslokaler.

Rikard Hegelund är en av grundarna till Workaround som erbjuder ett nytt sätt att hyra och hyra ut mindre, lediga kontor och kontorsplatser. Deras målbild är att vara med och omdefiniera var och hur arbete utförs. De hoppas att människor ges möjlighet att spendera mer tid i sammanhang där de inspireras och skapar bra saker tillsammans, i miljöer som kommer till användning istället för att stå oanvända och kosta energi och resurser i onödan. Ett hållbart sätt att tänka kring lokaler, helt enkelt.

Det är både spännande och frustrerande och höra Rikard berätta om situationen i Stockholm och andra städer i Sverige & Europa. Mängder av ytor står tomma samtidigt som det byggs nytt. De gamla lokalerna anses inte ändamålsenliga och inväntar lov att rivas, för att byggherrar ska få bygga nytt på samma plats istället. I vissa fall är det bättre att låta lokaler stå tomma för att låta hyresnivån ligga kvar på en viss nivå, vilket ger en högre värdering av fastigheten. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv låter det snurrigt.

Utöver annons om ledig yta i våra lokaler ledde mötet med Rikard till en intervju om vårt hållbara kontor, mig, ZeroMission och U&We.

Nedan är ett axplock av fotografier från vårt kontor. Återbrukade lampor, stolar gjorda av restmaterial och spotlights med LED-belysning. Fotograf: Erik Rosin.

Blir du nyfiken? Kom förbi på en kopp kaffe eller te! Alltid ekologiskt, fairtrade och klimatkompenserat.

Senaste Inläggen

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.