Blogg Innovation och trans...

Innovation och transformation

U&We har alltid jobbat med innovativa kunder. De som vill gå före och leda utvecklingen mot ökad hållbarhet. Två bra exempel är Coop med Gröna Konsum för över 25 år sedan och Max burgare som vi snart jobbat med i 15 år. Coop har drivit på försäljningen av ekologiska råvaror under lång tid och Max Burgares klimatarbete har varit en inspiration för många andra företag genom sin syn på helhetsansvar. Detta är bara ett par exempel från våra kunder. Alla ni andra, ni vet vilka ni är, arbetar också oförtrutet vidare mot en mer hållbar framtid.

I våra funderingar kring framtiden finns både oro och hopp. Oro eftersom det är allt mer bråttom att vända utvecklingen. Vår koldioxidbudget förbrukas allt snabbare och det är tydligt att små stegvisa förändringar inte kommer räcka till. Stegvisa förändringar såsom att spara energi, undvika onödiga flygresor, byta förpackningsmaterial etc måste vi såklart göra, men det krävs nu mer, snabbare och i större skala. Det är tyvärr så att de globala utsläppen fortfarande ökar och ligger runt 50 miljarder ton CO2e per år.

Det som väcker hopp är den innovation och de transformativa lösningar vi ser komma. Fossilfritt stål, fastigheter byggda med trästommar, elbilar med batterier som producerats fossilfritt, ellastbilar på bred front, elektrobränslen från den förnybara energi som byggs ut allt snabbare och billigare. Elflyg och båtar som är eldrivna utvecklas också, även om genomslag på bred front ligger en bit framåt i tiden. Att minska de globala utsläppen snabbt och kraftigt kräver att nya lösningar kommer fram, och implementeras snabbt inom alla sektorer. Byggnation, jordbruk, transporter, tillverkning – alla måste bidra.

Vi är stolta att jobba med alla våra kunder och vi vill gärna lyfta fram de som arbetar hårt med transformativa lösningar. Vi hoppas vi kan bidra med vår kunskap och kompetens för att snabba på utvecklingen av nya innovationer. I septembers nyhetsbrev lyfter vi fram några av dessa företag såsom Volta Greentech, Trifilon och Green-On.

Your comment has been successfully submited.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.